Вибори у США: Верховний суд ухвалив відокремити частину бюлетенів у Пенсильванії

17:01, 07.11.2020
Вибори у США: Верховний суд ухвалив відокремити частину бюлетенів у Пенсильванії

Після підрахунку 98% голосів в Пенсильванії Байден отримує 49,5% голосів виборців, а Трамп — 49,3%.

Верховний суд США у відповідь на вимогу Республіканської партії ухвалив відокремити бюлетені в Пенсильванії.

 

Як повідомляє УМ, ро це пише CNN.

 

Йдеться про бюлетені, які прийшли після дня виборів. Верховний суд США постановив, що бюлетені необхідно ізолювати в штаті Пенсильванія до подальших розпоряджень.

 

Нагадаємо, республіканці звернулися до Верховного суду США з вимогою не вживати штату Пенсильванія ніяких дій щодо бюлетенів, отриманих поштою після дня виборів, 3 листопада.

 

«З огляду на результати загальних виборів 3 листопада 2020 року, голосування в Пенсильванії цілком може визначити наступного президента США, і наразі неясно, чи всі 67 окружних виборчих комісій відокремлюють бюлетені, що пізно надійшли», — йдеться в позовній заяві республіканців, повідомляє CNN.

 

Телеканал зазначає, що держсекретар Пенсильванії вже розпорядилася, щоб всі бюлетені, які надійшли з середи, 4 листопада, по п’ятницю, 6 листопада, були відокремлені від бюлетенів, що надійшли до дня виборів, в очікуванні поточного судового розгляду.

 

Вимога республіканців «просто просить суд забезпечити виконання цього розпорядження», а також «не вживати ніяких дій щодо бюлетенів», відзначає телеканал.

 

Трамп, який поки забезпечив собі 214 голосів виборщиків, не зможе набрати необхідні для переобрання 270 голосів без перемоги в Джорджії і Пенсильванії.

 

Станом на 5 листопада кандидат від Демократичної партії Джо Байден лідирує на виборах президента. Раніше президент Дональд Трамп після закриття всіх виборчих дільниць оголосив про свою перемогу «з великим відривом». Республіканці і демократи розкритикували заяву Трампа, а в штабі Байдена пригрозили судом.

 

Раніше повідомляли, що Джо Байден отримав найбільшу кількість голосів на виборах у США за всю історію, побивши рекорд колишнього президента Обами у 2008 році.

 

За останніми даними, після підрахунку 98% голосів в Пенсильванії Байден отримує 49,5% голосів виборців, а Трамп — 49,3%. Демократ обганяє чинного президента на 13 653 голоси.

 

Раніше штаб Трампа подав позов з вимогою зупинити підрахунок голосів в Пенсильванії, заявляючи, що демократи нібито хочуть вкрасти у них перемогу в штаті. Потім республіканець вже оголосив про свою «законну перемогу» в Пенсильванії.

 

У США підводять підсумки загальних виборів 3 листопада, на яких американці обирали президента і віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 законодавців Сенату і 13 губернаторів штатів і територій.

 

Підрахунок голосів знаходиться на завершальній стадії. Дані не оприлюднювали шість штатів: Аляска, Невада, Аризона, Пенсильванія, Північна Кароліна і Джорджія.

 

Як повідомляла УМ, Байден здобув перемогу у стратегічно важливому штаті.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймасовіші та найдорожчі: якими рекордами відзначились вибори президента США-2020