COVID-19 можна перемогти повним локдауном - Степанов

15:27, 07.11.2020
COVID-19 можна перемогти повним локдауном - Степанов

Степанов підкреслив, що ситуація критична, Україна дійшла до точки неповернення.

Останніми днями кількість нових хворих на COVID-19 невпинно зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що Україна зможе подолати недугу, ввівши повний локдаун.

 

За словами очільника МОЗ, Україна має все заборонити щонайменше на 21 день, сказав Максим Степанов в інтерв'ю Радіо НВ.

 

Міністр охорони здоров'я пояснив, що 21 день – це максимальний інкубаційний період.

 

"Найкращий сценарій — це повний локдаун. Проте реальність така, що ми як країна не можемо собі дозволити повний локдаун" - наголосив Степанов.

 

Він підкреслив, що за повним локдауном люди будуть втрачати роботу і їм елементарно не буде за що купувати продукти. Як сказав Степанов, Україна не може зараз собі дозволити карантин, що був навесні.

 

Водночас очільник МОЗ додав, що Україна продовжить йти шляхом посилення карантинних обмежень і наразі вже розробляють механізм жорсткого карантину вихідного дня.

 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підкреслив, що ситуація критична, Україна дійшла до точки неповернення.

 

За його словами, навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи європейських країн, тому Англія, Франція, Австрія, Німеччина, Іспанія знову ввели жорсткі карантинні обмеження.

 

4 листопада прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що повний локдаун в державі вводити не будуть.

 

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада проголосувала за урядовий законопроєкт, який передбачає штрафи за неносіння масок у громадських місцях під час карантину.