МЗС звинуватило вірмен в обстрілі консульства Азербайджану у Харкові

14:17, 07.11.2020
МЗС звинуватило вірмен в обстрілі консульства Азербайджану у Харкові

Двоє чоловіків обстріляли будівлю консульства Азербайджанської Республіки.

У ніч проти 7 листопада невідомі обстріляли будівлю консульства Азербайджанської Республіки у Харкові. Інцидент зафільмували камери відеоспостереження.

 

Камери зафіксували двох молодиків зі зброєю в руках, яка нагадувала пістолет із глушником, повідомляє пресслужба консульства.

 

Стрілянина сталася приблизно о 2:30. Двоє чоловіків обстріляли будівлю консульства Азербайджанської Республіки. Загалом вони здійснили 6 пострілів і розбили вікно та вхідні двері.

 

У відомстві кажуть, що вночі в офісі не було людей, тож ніхто не постраждав. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за цим фактом.

 

Поліцейські Київського мікрорайону міста Харкова розслідують інцидент.

 

Під час обстрілу консульства у Харкові ніхто не постраждав

 

"Ми рішуче засуджуємо загрозливі й небезпечні для життя нападу радикальних вірменських сил на азербайджанських дипломатів за кордоном, а також на членів місцевої азербайджанської громади", - заявили у МЗС Азербайджану.

 

Там наголосили, що відповідні органи країни співпрацюватимуть із місцевими органами закордонних країн, аби притягнути до відповідальності винних.

 

Невідомі у Харкові обстріляли консульство Азербайджану,

 

Додамо, у Міністерстві оборони Вірменії інформують про інтенсивні бої в районі міста Шуші. Це місто є другим за величиною у Нагірному Карабасі. Азербайджан повідомляє про бойові операції на всіх напрямках фронту. 

 

Бої біля Шуші ведуть вже кілька днів поспіль, у фейсбуці інформує представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованнисян.

 

"Військова операція зі знищення в околицях Шуші диверсійно-розвідувальних, тактичних груп (ЗС Азербайджану – 24 канал ) найманців успішно триває", - зазначив Ованнисян.

 

Місцеве Міноборони повідомило, що бойові операції з різною інтенсивністю тривали в основному на Агдеринському, Агдамському і Ходжавендському напрямках фронту. Вірменська сторона зазнала втрат.

 

Наразі бойові операції тривають на всіх напрямках фронту.

 

Конфлікт Вірменії і Азербайджану в Нагірному Карабасі загострився. Азербайджанська сторона заявила про вибух на вірменському складі боєприпасів.


Конфлікт у регіоні триває вже понад 30 років, але наприкінці вересня 2020 року розгорівся з новою силою. Кілька разів сторони домовлялися про мир, однак щоразу його порушували. Найгірше, що страждає мирне населення. Майже 130 тисяч жителів були змушені покинути свої будинки. Загинули щонайменше 92 людей, ще 404 – поранені.