У шведському Гетеборзі у школах вивчатимуть українську мову

12:27, 06.11.2020
У шведському Гетеборзі у школах вивчатимуть українську мову

Аби у місті з’явилась українська мова в школах, потрібно щонайменше 5 заяв від батьків на комуну.

Українську мову як шкільний предмет невдовзі зможуть вивчати школярі в місті Гетеборг, що у Швеції. Усі зацікавлені повинні звернутись до школи, де навчається дитина, та написати відповідну заяву.

 

Вивчення рідної мови є одним з шкільних предметів (вивчається за бажанням), за який діти отримують оцінки, повідомило у фейсбуці посольство України у Швеції.

 

"Відтепер діти у Гетеборзі можуть вивчати українську мову як шкільний предмет. Перша група починає навчання невдовзі. Нові заявки приймаються", - йдеться у повідомленні.

 

Форма заяви доступна на сайті Української громади в Гетеборзі. Усі зацікавлені мають звернутись до школи, де навчається дитина, та написати відповідну заяву.


У громаді уточнили: аби у місті з’явилась українська мова в школах, потрібно щонайменше 5 заяв від батьків на комуну.

 

У посольстві також запросили українців у Швеції долучитися до ювілейного 20 радіодиктанту національної єдності. Він відбудеться 9 листопада, у День української писемності та мови, о 9:00 за Києвом.

 

Українська громада у Гетеборзі: її мета – створення та підтримка соціальної платформи, що надає українцям, що проживають в Гетеборзі та регіоні, можливість підтримувати зв'язок один з одним. Громада організовує заходи, що допомагають шведській спільноті ознайомитись з українськими традиціями. А також бере активну участь в соціальних проєктах, націлених на молодь європейських країн. До слова, Гетеборг – друге за величиною місто Швеції, розташоване на західному узбережжі.

 

Як повідомляла УМ, українців Австралії запрошують долучитися до написання ХХ Радіодиктанту національної єдності 9 листопада.