В Україні планують посилити обмеження: чорна зона і карантин вихідного дня

23:01, 05.11.2020
В Україні планують посилити обмеження: чорна зона і карантин вихідного дня

На скільки часу вводитимуть такий локдаун – поки невідомо.

Через стрімке збільшення кількості хворих на коронавірус влада посилить карантин у найбільш проблемних регіонах. Зокрема, у тих, які вже перебувають у червоній зоні. Такі регіони посадовці називають чорною зоною.

 

Найближчим часом уряд може запровадити в Україні чорну карантинну зону.

 

Як інформує  УМ, про це з посиланням на власні джерела у Міністерстві охорони здоров'я повідомляє "Обозреватель".

 

Поняття "чорна" зона, за словами джерела, це лише робоча назва червоної, яка діє в Україні ще з літа.

 

"Чорна зона – це не щось таке "вау супер". Це та сама червона, але без пом'якшень. Її запроваджуватимуть у регіонах, де кількість хворих перевищуватиме 320 на 100 тисяч населення, а позитивне тестування буде більш як у 20% від усіх протестованих, - сказади у МОЗ.

 

Там не працюватимуть ні дитячі садки, ні школи. На скільки часу вводитимуть такий локдаун – поки невідомо.


Другий сценарій посилення карантину, який є досить реальним, – карантин вихідного дня. За даними ЗМІ, МОЗ та Кабмін вважають, що такий варіант найкращий для бізнесу і представників влади.

 

Карантин вихідного дня передбачає: обмеження відвідування торговельно-розважальних центрів та фудкортів, фудкорти працюватимуть тільки на виніс. розважальні заклади та фітнес-центри будуть зачині, магазини у ТРЦ працюватимуть, проте з дотриманням вимог – 1 людина на 20 квадратів, якщо ж ці заходи не допоможуть – посилення карантину триватиме далі.

 

"Завдання – будь-яким способом зменшити кількість інфікованих. Бо до ситуації, коли потрібно вибирати, кого рятувати, залишилося 4 – 5 тижнів. Коли лікарні перестануть приймати, реакція суспільства буде набагато гіршою", - пише видання.
 

Водночас запровадження комендантської години наразі не розглядають. Для цього в державі потрібно ввести надзвичайний стан.