Повернення Марківа до України: Аваков заплатив майже 24 тисячі євро

12:23, 05.11.2020
Повернення Марківа до України: Аваков заплатив майже 24 тисячі євро

В МВС наголошують, що зради тут немає.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заплатив власні гроші за літак Falcon, яким нацгвардійця Віталія Марківа доправили з Італії до України. Мовиться про суму у майже 24 тисячі євро.


Про те, що Аваков із власної кишені виклав 23 879 євро, у коментарі 24 каналу розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

Він наголосив, що зради тут немає.

 

"Обставини вимагали оперативно забрати Марківа в Україні. Арсен Аваков хотів, аби Віталій Марків якнайскоріше вилетів із Італії та повернувся до України. А зробити це інакше. Ніж узяти чартерний літак, можливості не було. Я вважаю, що це добре", - зауважив Геращенко.

 

Один із керівників МВС додав, що цю інформацію передали до НЗК. І вже сьогодні, 5 листопада, на їхньому сайті можна буде побачити відповідні зміни в декларації Авакова.

 

Літак, Віталій Марків, Італія, Україна, Аваков, МВС, Геращенко, Нацгвардія

               Літак, на якому Віталій Марків повернувся до України / Фото PavlovskyNews

 


Як повідомляла УМ, у 2019 році суд в італійському Павія визнав Марківа винним і засудив до 24 років ув'язнення.

 

Українця визнали винним в загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова під Слов'янськом на Донбасі у 2014 році.

 

3 листопада Апеляційний суд Мілана провів заключне засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Його повністю виправдали та відпустили на волю.  Віталій Марків вийшов на волю з італійської в’язниці в ніч на середу.

 

4 листопада літак з нацгвардійцем приземлився в Україні. На аеродромі Нацгвардії на Марківа чекали родичі, дружина, друзі та багато журналістів. Також на місці події була поліція та Нацгвардія. На летовище прибув і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.