МОЗ пропонує ввести «час для людей 60+»

10:24, 05.11.2020
МОЗ пропонує ввести «час для людей 60+»

За добу 5 листопада в Україні коронавірус виявили у 9850 людей.

МОЗ 5 листопада звернулося до Кабміну з проханням встановити додаткові карантинні обмеження на території України. Зокрема, встановити окремий час для обслуговування людей віком 60+.

 

Найоптимальнішим часом, коли літні люди можуть вирішити свої справи, у МОЗ назвали години з 10:00 до 12:00, заявив під час брифінгу заступник глави МОЗ Віктор Ляшко, повідомляє 24 канал.

 

"Ми хочемо порекомендувати встановити годину для літних людей. Порекомендувати суб'єктам господарювання, які здійснюють торгівлю, аптекам та іншим магазинам запровадити час, наприклад, з 10 до 12-ї, коли б ми усі розуміли, що це час для людей 60+ років", - пояснив Віктор Ляшко.

 

Ляшко наголосив, що, як показує статистика, саме люди такого віку найважче переносять коронавірус. Вони становлять 70% від усіх жертв COVID-19.

 

Водночас навіть запровадження спеціальних годин не заборонить людям 60+ відвідувати магазини у будь-який інший час.

 

За добу 5 листопада в Україні коронавірус виявили у 9850 людей.Серед нових хворих – 369 дітей та 514 медпрацівників.

 

Від учора одужали 8378 хворих, натомість померли від ускладнень 193 людини – це найбільше від початку поширення хвороби в Україні.

 

Від початку пандемії у країні зафіксували 430 467 випадків інфікування коронавірусом. 

 

4 листопада під час селекторної наради з секретарем РНБО Олексієм Даніловим та керівниками областей, прем"єр-міністр Денис Шмигаль доручив регіонам збільшити кількість ліжкомісць із підключенням до подачі кисню, повідомляє Урядовий портал.

 

Окрім цього, ліжковий фонд необхідно розширити не лише коштом медичних установ. Прем'єр-міністр підкреслив, що приміщення повинні бути обладнані усім необхідним для людей і це питання не можна відкласти на пізніше.

 

"Нам потрібно 25 тисяч додаткових ліжкомісць у спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним, без потреби в ремонтах, з теплом, де ми можемо приймати людей. Питання "якщо вони будуть потрібні" не стоїть. Їх треба починати готувати під додаткові ліжкомісця. Без обговорень", - заявив Денис Шмигаль.

 

Шмигаль наголосив, що доручення необхідно виконати негайно, а саме "дуже швидко й оперативно".

 

За добу 3листопада в Україні госпіталізували найбільшу кількість пацієнтів з коронавірусом від початку пандемії – 1 514 людей. Вже тривалий час в країні щодня госпіталізують близько тисячі пацієнтів.

 

Ліжковий фонд для боротьби з COVID-19 в Україні становить 52 тисячі ліжок. Близько 69% з них вже заповнені,

 

Найгірша ситуація у Полтавській, Житомирській, Івано-Франківській областях, а також у Києві. Втім, в багатьох інших регіонах вже виникають труднощі з розміщенням пацієнтів.

 

Степанов заявляв, що якщо заповненість ліжкомісць для хворих на COVID-19 становитиме 100%, то в країні введуть протокол медичного сортування.