Каратин: Шмигаль не планує локдаун всієї України

15:33, 04.11.2020
Каратин: Шмигаль не планує локдаун всієї України

Денис Шмигаль готовий запровадити жорсткі карантинні обмеження. (Фото Кабміну)

Уряд планує посилити карантинні обмеження, якщо ситуація з поширенням коронавірусу погіршиться, але про запровадження тотального локдауну на всій території України наразі не йдеться.

 

Як повідомляє Україна молода, про заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну у середу, 4 листопада.

 

«Всі ми бачимо, що країни Європи зачиняються на повторний жорсткий локдаун: Франція, Німеччина, Велика Британія, Чехія уже ввели жорсткі обмеження. При тому, що це країни із дуже потужними медичними системами і ресурсами», - поінформував пан Шмигаль.

 

І додав: «Ми зараз не збираємося йти цим шляхом та вводити локдаун цілої країни. Але якщо ми побачимо подальше погіршення ситуації, то це фактично змусить уряд вдатись до більш жорстких обмежень».

 

За неофіційними даними, керівництво держави з наступного тижня в Україні планує значно посилити карантинні обмеження.

 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов допустив введення в Україні "карантину вихідного дня" у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19. На його думку, ситуація з COVID-19 близька до катастрофічної.

Адже 3 листопада Україна перетнула позначку в 9 тисяч хворих за добу: діагноз COVID-19 підтвердили 9 524 особам, померли 199 хворих, одужали 7 536 пацієнтів - це два антирекорди і рекорд.