Храм ПЦУ «Неопалима купина» в Євпаторії окупанти вимагають негайно демонтувати

13:37, 04.11.2020
Храм ПЦУ «Неопалима купина» в Євпаторії окупанти вимагають негайно демонтувати

Дерев'яний храм Православної церкви України “Неопалима купина” в Євпаторії.

Російські окупанти, які представляють так зване “Управління Федеральної служби судових приставів по Республіці Крим” вимагають негайно демонтувати дерев'яний храм Православної церкви України “Неопалима купина” в Євпаторії та виплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.

 

При цьому, хоча митрополит Сімферопольський і Кримський Климент (Климент Крим) отримав пакет документів від так званих «приставів» у середу, 4 листопада, в одному з цих документів міститься вимога демонтувати храм до… 3 листопада!

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Представництво президента України в Автономній Республіці Крим у середу.

 

Зазначається, що тим самим «Російська Федерація продовжує вчиняти злочини проти Православної Церкви України та її вірян на території тимчасово окупованого Кримського півострову».

 

Відтак, Представництво президента України в АР Крим засуджує чергові порушення держави-окупанта Російської Федерації проти Кримської єпархії Православної Церкви України та її вірян.

 

«Рішення так званого суду і подальші вимоги демонтувати храм “Неопалима купина” в Євпаторії спрямовані на витіснення Української Церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова. Росія хоче, щоб в Криму не було Української Церкви, важливого центру єднання українців. Представництво буде вживати всіх можливих засобів і дій для захисту Української Церкви: інформація про системні порушення права на релігійну свободу і зазіхання на майно Православної Церкви України в Криму комунікується з дипломатичним корпусом та міжнародними організаціями, факти порушень зібрано та надано до включення у щорічну Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН по Криму», - заявив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

 

До того ж, Представництво постійно контактує з кримськими правоохоронцями, які фіксують злочини, що здійснює Російська Федерація та її окупаційні адміністрації щодо релігійних свобод в рамках кримінальних проваджень.

 

Як повідомляла «УМ», 23 липня 2020 року Митрополиту Кримської єпархії ПЦУ Клименту російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії. Так званий «Євпаторійський міський суд» в листопаді 2019 року ухвалив рішення знести дерев'яний храм Православної церкви України, будівництво якого було розпочато ще до окупації півострова Росією:

 

«Зобов’язати в солідарному порядку відповідачів Громаду в ім’я Пречистого образу Божої Матері «Неопалима Купина» і Управління Кримської Єпархії Української православної церкви звільнити муніципальний земельну ділянку загальною площею 30,25 кв. м, шляхом демонтажу зведеної на ній будівлі», – йдеться в рішенні окупаційного «суду».

 

Днями Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що нова автокефальна церква України (ПЦУ – ред.) є єдиною канонічною Православною Церквою на території Української Держави, тож лише  Блаженніший Митрополит Київський та всієї України має бути визнаний її канонічним Предстоятелем.