Голова ОАСК Павло Вовк захворів на коронавірус після оголошення у розшук

09:09, 04.11.2020
Голова ОАСК Павло Вовк захворів на коронавірус після оголошення у розшук

Павло Вовк пішов на самоізоляцію і не з'являється на робочому місці в ОАСК.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк нібито не переховується від детективів НАБУ, які оголосили його у розшук у вівторок, а перебуває на самоізоляції через інфікування коронавірусом.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує пресслужба ОСК.

 

За даними суду, пан Вовк з 2 листопада перебуває на лікарняному у зв’язку із самоізоляцією через захворювання на COVID-19.

 

Тоді як НАБУ оголосило його у розшук у вівторок, 3 листопада.

 

«У зв’язку із появою у ЗМІ інформації про оголошення у розшук Павла Вовка повідомляємо, що Вовк з 2 листопада перебуває на лікарняному у зв’язку із самоізоляцією через захворювання на COVID-19. Обов’язки голови суду виконує його заступник Володимир Келеберда», - повідомили у суді.  

 

І наголошують, що «у зв’язку з цим, інформація НАБУ про систематичне ігнорування викликів, очевидно, не відповідає дійсності».

 

«Вкотре наголошуємо на необхідності співробітників НАБУ дотримуватися чинного законодавства та не вдаватись до чергових піар-акцій, розраховуючи на поширення маніпулятивної інформації у ЗМІ», - констатували в ОАСК.

 

Цікаво, що і скандально відомий Павло Вовк також відреагував на оголошення в розшук, проте нічого не сказав про коронавірус. Голова ОАКС стверджує в соцмережах, що він нібито не є підозрюваним у справі й це підтвердила Вища рада правосуддя.

 

 

Зазначимо, що 3 листопада НАБУ оголосило в розшук Вовка, якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

 

"У зв'язку з систематичним ігноруванням повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі у допиті та інших процесуальних дій, НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом створення головою ОАСК злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, участі у цій злочинній організації суддів ОАСК та інших осіб, прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди Головою Державної судової адміністрації", - аргументували свою позицію у НАБУ.

 

Того ж дня журналісти оприлюднили другу частину фільму "Нарадча кімната". У ній ідеться про контакти голови скандального глави ОАСК Вовка з оточенням президента Володимира Зеленського у 2019 році, зокрема, з Андрієм Богданом.