На Донбасі журналіста Володимира Грабовенка побили битою

17:35, 03.11.2020
На Донбасі журналіста Володимира Грабовенка побили битою

Журналіста госпіталізували з переломами.

У Волновасі Донецької області невідомі побили журналіста Володимира Грабовенка.

 

Як інфомує УМ, про це повідомляє «Суспільне». За словами Грабовенка, біля будинку його побили битами невідомі.

 

«Чую у хвіртку стукнуло, я бігом вискочив на вулицю, дивлюсь пів цеглини лежить на вулиці біля двору, побіг у провулок. Дивлюсь, там машина стоїть і хтось ходить. Отримав удар битою. Піднявся, закрився, по руці биткою мене, потом по нозі, потім вони сіли в машину й поїхали», – каже Грабовенко.

 

30 жовтня чоловіка госпіталізували до Волноваської районної лікарні.

 

Володимир Грабовенко – колишній депутат Волноваської районної ради, головний редактор газети «Народовладдя про всіх і про все». Газету створив близько року тому. Займався, за його словами, антикорупційною діяльністю. Журналіст газети Сергій Яшин вважає, що напад пов’язаний із журналістською діяльністю Грабовенка.

 

Завідувач травматологічного відділення Андрій Хаджинов зазначає, що пацієнтові доведеться робити операцію.

 

«У нього перелом кісток правої гомілки, перелом правого передпліччя, забиті рани голови», – говорить Хаджинов. За його словами, реабілітація Володимира Грабовенка триватиме до шести місяців.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296, класифікувавши подію як хуліганство. Юрист потерпілого Олександр Кудінов вважає, що кваліфікація повинна бути по ст.115 «Замах на вбивство», а також ст. 245 з позначкою 1, «Насильство щодо журналіста».

 

Нагадаємо, поліція пропонує журналістам повідомляти про правопорушення щодо їх за допомогою електронної пошти.