У Києві протестують «євробляхери» та ФОПи

11:53, 03.11.2020
У Києві протестують «євробляхери» та ФОПи

Правоохоронці та військові Нацгвардії вийшли на посилене чергування.

Під будівлею Верховної Ради 2 листопада влаштували протест власники "євроблях". Крім того, на площі Конституції мітингують ФОПи. Через це правоохоронці та військові Нацгвардії вийшли на посилене чергування.

 

Через акцію протесту заблокований рух у всьому урядовому кварталі, вулиця Грушевського непроїзна, повідомляє 24 канал.

 

Демонстранти вишукувалися біля входів до Верховної Ради. Вони вимагають, аби парламент ухвалив законопроєкт №3704, який полягає у доступному розмитненні автомобілів.

 

"Євробляхери" приїхали у столицю з усієї України. Вони вже облаштували польову кухню – планують провести під Радою не одну годину.

 

 

У листопаді 2018 року Рада внесла зміни до Митного кодексу. Вони стосуються ввезення транспортних засобів на територію України. Зміни передбачають значне підвищення штрафів за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації. Зокрема, штрафи становлять від 8,5 тисячі гривень до 170 тисяч гривень.
Власники "євроблях" постійно протестують проти розмитнення. Тому штрафи за ввезення таких автомобілів відтерміновували вже кілька разів. Наразі вони досі не діють.

 

З 1 січня 2021 року при ввезені автомобіля на єврономерах пропонують одноразово звільнити від сплати ПДВ учасників та ветеранів АТО.
Мова йде про автобуси, легкові і вантажні автомобілі, маса яких не перевищує 3,5 тонн.

 

Також проєкт змінює принципи розмитнення в частині вікового коефіцієнту.

 

Зауважимо, такий законопроєкт дещо несправедливий щодо тих, хто вчасно розмитнив свої автомобілі і сплатив всі податки.

 

Одному з учасників акції стало погано. Йому надали медичну допомогу до приїзду лікарів.

Поліція через масові акцій посилила заходи безпеки в центрі Києва 01

                         Фото Нацполіції

 

На площі Конституції підприємці виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження спрощеної системи оподаткування.

 

 

Щоб не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення запланованих акцій у центрі Києва, поліцейські спільно з військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування.
 

"Відповідно до раніше поданих заявок сьогодні у центральній частині Києва анонсоване проведення масових акцій, зокрема і під будівлею Верховної Ради України. Аби не допустити бідь-яких правопорушень, правоохоронці, в тому числі й кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу посилили заходи безпеки на локаціях проведення заходів", - йдеться в повідомленні.

 

У поліції додали що, організатори деяких заходів анонсували залучення автотранспорту до проведення акції: "У зв’язку з цим можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями в центрі столиці. Тож просимо автомобілістів завчасно планувати свої маршрути руху з урахування вищезазначеної інформації", - зазначено в повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, біля Конституційного Суду України, який сьогодні має розглянути закон про мову, проходить акція: "Зазіхаєте на мову? Вам дорога до Ростову!"