В Австрії група озброєних терористів влаштували атаки на випадкових людей у центрі Відня

09:08, 03.11.2020
В Австрії група озброєних терористів влаштували атаки на випадкових людей у центрі Відня

Частина людей застрягли в центрі Відня на всю ніч.

В Австрії 2 листопада група озброєних терористів влаштували атаки на випадкових людей у центрі Відня. Поліція почала спецоперацію, а цивільним рекомендували не виходити на вулиці. Частина людей застрягли в центрі Відня на всю ніч.

 

Про те, що відбувалося в одну з найстрашніших ночей в історії Австрії, розповіло видання Kurier.

 

Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер серед ночі виступив з терміновим зверненням до людей. Він закликав не покидати свої домівки, а тих, хто знайшов тимчасові укриття в центрі Відня, там і залишатися.

 

Усе через те, що австрійська поліція продовжує шукати ще щонайменше 1 нападника. Тож цивільним на вулицях міста перебувати вкрай небезпечно.

 

Людям, які застрягли в центрі столиці, допомогли місцеві кафе й готелі. У кафе люди ховалися ще під час нападів, а готелі приютили тих, хто застряг у центрі Відня.

 

У центральній частині столиці вели чергування понад 350 військових і поліцейських. Це лише ті, хто займався охороною різних об'єктів – без урахування залучених до пошуку нападників.

 

"Поліція заховала людей", – очевидиця стрілянини у Відні розповіла, яка ситуація в місті


Карл Нехаммер також закликав мешканців Відня не покидати власних домівок і наступного ранку.

 

 

Разом з тим він закликав працівників шкіл у столиці не виходити на роботу, а інших людей – не вести своїх дітей на навчання.

 

Крім того, рада міністрів Австрії планує провести екстрене засідання о 9 ранку 3 листопада. На ньому заслухають звіти правоохоронців і представників влади.

 

Після цього, якщо дозволять обставини, відбудуться скорботні церемонії за загиблими внаслідок терористичної атаки.


Спершу була інформація про 1 загиблого й щонайменше 15 постраждалих внаслідок атаки. Серед поранених був поліцейський, що охороняв синагогу, з якої і розпочався теракт.


Під час свого брифінгу міністр внутрішніх справ повідомив про "кількох загиблих", але точної кількості не назвав. З офіційних джерел відомо лише, що протягом ночі в лікарні померла поранена жінка.