Акція протесту Дзяди: до Мінська пригнали всюдиходи з кулеметами

14:35, 01.11.2020
Акція протесту Дзяди: до Мінська пригнали всюдиходи з кулеметами

У Мінську помітили колону з броньованих всюдиходів з крупнокаліберними кулеметами на даху.

Масову акцію протесту Дзяди (Пращури), приурочена до дня поминання, який в Білорусі відзначається 2 листопада, запланувала білоруська опозиція у Мінську в неділю, 1 листопада.

 

Втім до акції Дзяди готуються і силовики, що підтримують режим Лукашенка: на проспекті Переможців у Мінську помітили колону з декількох броньованих всюдиходів з крупнокаліберними кулеметами на даху.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські і білоруські ЗМІ з посиланням на очевидців.

 

Така військова техніка з'явилася у столиці вперше за час протестів. Колона всюдиходів проїхала в напрямку стели Мінськ - місто-герой.

 

Учасники акції Дзяди планують пройти від центру Мінська до урочища Куропати на околиці міста - місця масових поховань жертв сталінських репресій.

 

Тоді як наразі в Мінську оператори мобільного зв'язку обмежують доступ в інтернет на вимогу держорганів, повідомили в компаніях МТС та А1.

 

Крім того, в Мінську закриті три станції метро: Академія наук, Парк Челюскінців і Московська, повідомила адміністрація метрополітену в Telegram.

 

Як повідомляла «УМ», днями, під час зустрічі з апаратом МВС, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не планує тікати з країни навіть в разі зміни влади.