Без цензури: як блогер Арестович став радником української делегації у ТКГ, відео

19:52, 31.10.2020
Без цензури: як блогер Арестович став радником української делегації у ТКГ, відео

Блогер і актор Олексій Арестович призначений радником української делегації у ТКГ.

Блогер і актор Олексій Арестович призначений радником української делегації з інформаційної політики у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це призначення днями повідомив сам Арестович.

 

«Маю нагоду повідомити, що рішенням глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука (президента України у 1991-94 рр.), мене призначено радником делегації з інформаційної політики з повноваженнями “єдиного голосу” щодо інформування ЗМІ, міжнародних партнерів та народу України», – заявив Арестович і запросив зацікавлених осіб, насамперед журналістів, звертатися до нього за коментарями щодо питань, пов’язаних з роботою делегації.

 

Призначення Арестовича фактично речником української делегації у ТКГ викликало прискіпливий інтерес. Зокрема спецпроєкт «Без цензури» представив з цього приводу черговий випуск журналістських історій для порталу «Цензор. Нет».

 

«Більше пекла! Вдаримо ідіотизмом і зрадою по іще більшому ідіотизмі і зраді! Ну щоб всі точно забули про попередні факапи. Здається, саме цим гаслом керувалися в Офісі президента, призначаючи так званим "єдиним голосом" Тристоронньої контактної групи самопроголошеного "військового експерта" Олексія Арестовича», - наголошують журналісти.

 

І додають:

 

«Як актор зі скетчів, авантюрист із "Мухтара", а на додачу - психолог із "жовтуватих" соціальних шоу мутував у військового експерта? А тепер долучився до і так не дуже результативного процесу переговорів у Мінську. Отже, Богдан Буткевич і Марина Данилюк-Ярмолаєва не спали цілу ніч, передивилися всього "Мухтара", а ще - посилено гуглили, щоб розповісти вам якнайбільше і найцікавішого про Олексія Арестовича. Хто це взагалі такий? Звідки він взявся і чому став такий популярний? Як він відгукувався про владу попередню й нинішню? Які скандали з його участю запам’яталися найбільше? А ще - коли "порохобот" Арестович перестав критикувати Зеленського? І чому саме із блогером новопризначений голова ГУР говорив про "вагнерівців"?».

 

ДОВІДКА «УМ»

Олексієві Арестовичу 45 років, він народився в Грузії. Освіту здобув в Одеському інституті сухопутних військ (нині Військова академія Одеси). Із 1999 по 2005 рік працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.