На Вінниччині напали на членів дільничної комісії

09:01, 26.10.2020
На Вінниччині напали на членів дільничної комісії

Нападники звинуватили ДВК у фальсифікаціях

У Тульчинському районі Вінницької області двоє зловмисників напали на виборчу комісію вночі 26 жовтня. Члени ДВК саме виходили з приміщення, коли у них спробували відібрати документацію.

 

Невідомі чоловіки приїхали на Audi. Вони вистрибнули з автомобіля і почали погрожувати членам комісії, повідомляє пресслужба поліції Вінницької області.

 

Нападники намагались відібрати у голови ДВК бюлетені та протоколи. При цьому членів комісії звинувачували у фальсифікаціях. На місці був працівник поліції, що супроводжував документацію. Правоохоронцю довелось застосувати табельну зброю та викликати підмогу.

 

напад на членів ДВК на Вінниччині

 

На це нападники відреагували неадекватно і почали погрожувати вже поліцейському. Правоохоронці, що вчасно прибули на допомогу, скрутили зловмисників та доставили до відділення.

Напад на ДВК у Вінницькій області

 

Виявилось, що напад скоїли 25 – та 29-річні жителі села Нестерварка Тульчинського району. Раніше проблем з законом вони не мали, проте були добряче п'яні, коли погрожували членам ДВК.

 

За фактом розпочали кримінальні провадження за перешкоджання роботі комісії та погрози щодо правоохоронця. За п'яний бешкет чоловікам загрожує до 7 років розбавлення волі.