Народний ультиматум у Мінську: поліція застосувала світлошумові гранати і гумові кулі

19:32, 25.10.2020
Народний ультиматум у Мінську: поліція застосувала світлошумові гранати і гумові кулі

На 78-й день протесту, в столиці Білорусі Мінську та інших містах країни, люди вийшли на вулиці на підтримку так званого «народного ультиматуму».

Білоруські силовики стріляли у протестувальників гумовими кулями і застосовували світлошумові гранати під час розгону акції на підтримку «Народного ультиматуму» у Мінську в неділю.

 

Як передає «Украна молода», про це повідомляє Телеграм-каналі "Нова газета" та інші незалежні ЗМІ Білорусі в неділю.

 

Зазначається, що як мінімум одного демонстранта поранено в живіт.

 

Також повідомляється про використання силовиками світлошумових гранат і попереджувальних пострілів в повітря на Орловській вулиці Мінська, на шляху до резиденції Олександра Лукашенка.

 

Силовики виставили кордон біля будівлі Центрального районного управління внутрішніх справ. Коли протестувальники спробували його обійти, їх закидали світлошумовими гранатами.

 

Видання «Наша Нива» з місця подій повідомляє про одного потерпілого, якому осколками гранати пошкодило ногу. Йому допомогли вийти з небезпечної зони.

 

Також потужні вибухи та яскраві спалахи помітили біля Республіканського науково-практичного центру «Мати та дитина». Люди розбігалися по сусідніх подвір’ях, їх  переслідували силовики.

 

Поліція Мінська підтвердила використання світлошумових гранат, заявивши, що спеціальні засоби використовувалися для «припинення незаконних дій» протестуючих.

 

25 жовтня, на 78-й день протесту, в столиці Білорусі Мінську та інших містах країни, люди вийшли на вулиці на підтримку так званого «народного ультиматуму».

 

За оцінками журналістів, у марші на підтримку «Народного ультиматуму» в Мінську бради участь більш як 100 тисяч осіб.

 

Нагадаємо, в Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

 

Лідер опозиції Світлана Тихановська оголосила 25 жовтня днем "Народного ультиматуму" і закликала режим до мирної передачі влади.

 

Якщо цього не відбудеться, а силові органи продовжать жорстоке придушення протестів, опозиція має намір оголосити в країні загальнонаціональний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів у державних магазинах.