В Україні не планують вертатись до суворого карантину - Зеленський

14:29, 22.10.2020
В Україні не планують вертатись до суворого карантину - Зеленський

Володимир Зеленський анонсував виробництво української вакцини від коронавірусу.

Попри 6−7 тисяч хворих на коронавірус щодня, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують — сказав Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, про це передає ТСН з посиланням на інтерв’ю Зеленського чотирьом телеканалам.

 

Крім того президент анонсував виробництво української вакцини від коронавірусної інфекції. Її розробкою займалися більш як півроку. Нині вона проходить тестування.

 

«Ми не можемо говорити про все, тому що повинні пройти клінічні дослідження, і це правда, не маємо права. Вона, скажу правду — унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона унікальна, тому що не така як інші. У нас є матеріали, що дослідження велись, але не на людях, утім велись. Я не можу говорити сьогодні про терміни, але у будь-якому випадку ви повинні зрозуміти наш підхід: попри на нашу українську вакцину, якщо у когось буде підтверджена вакцина раніше, ми будемо закуповувати, у будь-якому випадку», — заявив Зеленський.

 

Він запевняє, що питанням додаткового медичного обладнання, медичного забезпечення та кількості лікарів нині приділяють максимум зусиль.

 

Додамо, раніше головний санлікар Віктор Ляшко заявляв, що повернення до жорстких карантинних обмежень – "виключно резервний момент". За його словами, ситуація залишається контрольованою та колапсу немає, навіть попри стрімке зростання інфікованих.

 

Згодом він зауважив, що про жорсткий карантин можна буде говорити тоді, коли епідситуація вимагатиме цього крайнього заходу. Все залежатиме від агресивності грипу та інших грипоподібних захворювань взимку. Водночас Ляшко додав, що в Україні все ж сьогодні обговорюють питання запровадження жорсткого карантину.

 

Сам Зеленський на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій заявив, що введе жорсткий карантин, якщо добовий приріст хворих на коронавірус в Україні зросте до 9,5 тисячі випадків. Проте, коли чекати на локдаун, він не сказав. Щоправда, президент вважає, що шанси знизити розповсюдження інфекції в Україні ще є.

 

В Україні вже декілька тижнів поспіль фіксують найбільший добовий приріст інфікованих COVID-19 від початку пандемії. Так, кількість нових випадків перевищувала 5 тисяч, потім зросла до 6 тисяч, і тепер становить понад 7 тисяч.


За останню добу 21 жовтня в Україні виявили 7 053 нових випадки COVID-19. Найбільше –в Києві (+631), а також у Харківській (+627), Одеській (+600), Хмельницькій (+381) і Дніпропетровській (+363) областях.

 

Загалом з початку епідемії коронавірусу в Україні заразилося 322 879 осіб. Нині хворіють 184 733 особи.
Подолати коронавірус вдалося 2 679 пацієнтам. На жаль, померли внаслідок хвороби 6 043​ особи.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський дав інтерв’ю чотирьом телеканалам, яке покажуть ввечері 22 жовтня.