У Кремлі галасують через нові військово-морські бази України

10:50, 21.10.2020
У Кремлі галасують через нові військово-морські бази України

Україна за допомогою Великої Британії планує побудувати на Чорному і Азовському морях дві сучасні військово-морські бази.

У Росії вважають, що створення Україною нових баз у Чорному морі може негативно позначитися на стабільності в регіоні.

 

Як інформує УМ, про це, зокрема, заявив прессекретар глави Р Ф Дмитро Пєсков. Його слова цитують пропагандистські інформаційні ресурси.

 

Зазначимо, що будівництво в Україні двох військово-морських баз для захисту чорноморського регіону анонсував президент Володимир Зеленський під час щорічного послання до парламенту та українців 20 жовтня.

 

На ці його слова одразу відреагували в Кремлі.

 

«Безумовно, з урахуванням усіх наявних реалій це може мати досить негативні наслідки загалом для атмосфери стабільності в чорноморському регіоні. Потенційно така небезпека існує», — заявив Пєсков.

 

Згодом же пропагандистські ресурси з посиланням на слова високопоставленого джерела в командному складі ЧФ РФ, поширили в мережі «погрози», мовляв, якщо Україна побудує в чорноморському регіоні військово-морські бази, то вони нібито неодмінно опиняться під прицілом бойових систем Росії.

 

Нагадаємо, Україна за допомогою Великої Британії планує побудувати на Чорному і Азовському морях дві сучасні військово-морські бази, заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

 

Під час свого звернення до Верховної Ради 20 жовтня президент Володимир Зеленський сказав: «Ми починаємо будувати дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону».

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони України планує до кінця 2020 року закупити ракетні комплекси «Нептун».