Мандруй Україною: українцям радять подорожувати за межами своєї області

18:19, 18.10.2020
Мандруй Україною: українцям радять подорожувати за межами своєї області

Українці не часто виїздять на вікенд за межі своєї області.

Кожна українська сім'я має виїжджати на вікенд за межі своєї області хоча б один раз на рік.

 

Як інформує «Україна молода», такою є мета посадовців Державного агентства розвитку туризму України (ДАРТ).

 

Мету озвучила керівник відділу маркетингу та міжнародної співпраці ДАРТ Олена Каленська під час туристичного форуму «Дні гостинності у Запоріжжі» у неділю.

 

«Мета агентства, щоб до кінця 2023 року кожна українська сім’я хоча б один раз на рік виїздила на вікенд за межі своєї області», - сказала пані Каленська.

 

За її словами, подорожі власною країною мають стати модним трендом, а державні інституції будуть працювати над покращенням інфраструктури та сервісу, появою нових туристичних дестинацій.

 

Олена Каленська зазначила, що проєкт популяризації внутрішнього туризму «Мандруй Україною» успішно пройшов літній сезон, але на цьому не завершується.

 

Як запевнила чиновниця, ДАРТ ставить амбітні плани і надалі всіляко підтримувати та розвивати культуру подорожей серед українців.

 

Зауважимо, що у червні цього року Державне агентство розвитку туризму України дало старт проєкту «Мандруй Україною», мета якого – популяризувати серед співвітчизників внутрішній туризм.

 

Як повідомляла "УМ", аналіз поточних тенденцій пошукових запитів Google Україна, засвідчує, що українці надають перевагу внутрішньому туризму, оскільки шукають місця для відпочинку якнайближче до дому в умовах пандемії коронавірусу і пов’язаними з нею карантинними обмеженнями у світі.