У США вперше за 70 років стратять жінку за вбивство вагітної

17:02, 17.10.2020
У США вперше за 70 років стратять жінку за вбивство вагітної

У США вперше за 70 років стратять жінку за вбивство вагітної

Засуджена Ліза Монтгомері була визнана винною у вбивстві вагітної жінки в американському штаті Міссурі 2004-го року.

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на американські ЗМІ.

 

Відбудеться страта у в`язниці в штаті Індіана восьмого грудня - там їй введуть смертельну ін`єкцію.
 
 
Останньою жінкою, якій призначали смертну кару в США, була Бонні Хіді. Її стратили в газовій камері в 53-го року.
 
 

Також повідомляється, що на 10 грудня призначена страта Брендона Бернарда, який разом зі спільниками вбив двох людей у 1999 році. Це буде восьма та дев'ята смертна кара в США після скасування 17-річного мораторію. 

 

Наголошується, що засуджена Ліза Монтгомері з Канзасу у грудні 2004 року поїхала до вагітної жінки Боббі Джо Сіннет у Міссурі для того, щоб начебто придбати цуценя. Натомість Монтгомері напала на Сіннет, яка була на 8-му місяці вагітності.

 

Жінка втратила свідомість, а в цей момент Монтгомері розрізала їй живіт та забрала дитину. Боббі Джо Сіннет прийшла до тями і тоді нападниця вбила її.

 

Спершу Монтгомері намагалася видавати викрадену дитину за свою. Але згодом зізналася у вбивстві та викраденні.

 

У жовтні 2007 року суд визнав її винною в умисному вбивстві та викраденні й призначив смертний вирок. Апеляційні скарги жінки не задовольняли.



Нагадаємо, США має тривалу історію узаконення й призупинення смертної кари на федеральному рівні. У 1988 році її відновили щодо окремих видів злочинів. Відтоді у США відновили смертну кару на федеральному рівні, було страчено лише троє злочинців - востаннє у 2003 році.

 

У липні 2019 року генеральний прокурор США Вільям Барр оголосив, що федеральний уряд уперше з 2003 року вдасться до смертної кари як міри покарання злочинців. Тоді він представив оновлений протокол щодо її застосування, який передбачає використання препарату пентобарбіталу.