Азербайджан і Вірменія звинуватили одна одну в ракетних ударах

10:55, 17.10.2020
Азербайджан і Вірменія звинуватили одна одну в ракетних ударах

Конфлікт у Нагірному Карабасі загострюється

Азербайджан і Вірменія звинуватили одна одну в ракетних ударах, напруга у регіоні не спадає.

 

Про це інформує "УМ".

 

Спочатку Баку повідомив про обстріл вірменами двох азербайджанських міст. Через це - загинули щонайменше десятеро людей, ще 40 - поранені.
 
 
Згодом уже Єреван повідомив про атаку з боку азербайджанців. Обстріляли - військові об'єкти на півдні Вірменії.
 
 
В Міноборони Азербайджану звинувачення відкидають і заявляють - військових цілей на території Вірменії в країни немає. Водночас протистояння сторін у Нагірному Карабасі триває.
 
 
Баку повідомив про взяття під контроль ще низки населених пунктів у Нагірному Карабасі, а от Єреван укотре звинуватив Азербайджан в обстрілах столиці невизнаної Нагірно-Карабахської республіки - Степанакерта.
 
 
Нагадаємо, ескалація в Нагірному Карабасі розпочалася 27-го вересня. Загалом же боротьба між країнами за регіон триває з 1988-го. Юридично Нагірний Карабах є азербайджанською територією, однак більшість населення становлять вірмени. 
 
 

Як повідомляла «УМ», 10 жовтня Вірменія та Азербайджан під час переговорів у Москві домовилися про припинення вогню в Нагірному Карабасі в гуманітарних цілях для обміну — для обміну полоненими, а також тілами загиблих. Уже через кілька годину сторони звинуватили одна одну у зриві договору.

 

За даними ООН, в районі Нагірного Карабаху з моменту початку бойових дій (з 27 вересня) загинули щонайменше 53 мирних жителі.