Навальний міг випити отруту двічі – німецькі експерти

09:12, 15.10.2020
Навальний міг випити отруту двічі – німецькі експерти

Європейський Союз через отруєння схвалив санкції проти 6 росіян

У силових структурах Німеччини вважають, що отруту для Олексія Навального розчинили у воді або чаї. Німецькі експерти натомість припускають, що рідину з "Новачком" російський опозиціонер випив двічі.

 

Найімовірніше, що Навальний прийняв рідину з "Новачком" в аеропорту перед польотом, повідомляє The New York Times з посиланням на джерело в силових структурах Німеччини.

 

Разом з тим німецькі вчені знайшли сліди "Новачка" в крові й сечі Навального, а також на пластиковій пляшці, з якої опозиціонер пив воду в готелі перед виїздом в аеропорт.

 

"Це може означати, що Навальний контактував з отрутою ще перед прибуттям в аеропорт або що, можливо, його отруїли двічі", - пише NYT.


Сам російський опозиціонер повністю переконаний, що відповідальний за його отруєння особисто президент Росії Володимир Путін. Мовляв, саме він хотів його позбутися.

 

Як повідомляла УМ, Європейський Союз через отруєння схвалив санкції проти 6 росіян, серед яких є доволі близькі до Путіна: директор ФСБ Олександр Бортніков. Перший заступник голови адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко. Начальник управління президента Росії з внутрішньої політики Андрій Ярін. Уповноважений представник президента Росії в Сибірському федеральному окрузі Сергій Меняйло. Заступники голови міноборони Олексій Криворучко та Павло Попов.