Всеукраїнське опитування: Зеленський озвучив перше запитання

14:44, 14.10.2020
Всеукраїнське опитування: Зеленський озвучив перше запитання

У «Слузі народу» заявили, що опитування в день місцевих виборів фінансуватиметься не з бюджету

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив перше запитання, яке планують винести на загальноукраїнське опитування в день місцевих виборів — 25 жовтня.

 

Як інформує УМ, запитання він озвучив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

 

«Ми обіцяли всі важливі питання вирішувати разом із тобою. І ми робимо перші кроки на цьому шляху. 25 жовтня на виборчих дільницях ти зможеш дати відповідь на 5 важливих запитань. Отже, запитання перше — чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?» — запитав Зеленський.

 

В Офісі президента наголосили, що опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків. А 25 жовтня хочуть дізнатися, що «насправді думає народ», а також поставлять ті запитання, які «ніхто та ніколи» не хотів ставити українцям напряму.

 

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що опитування буде пробником референдуму, і не виключив, що деякі запитання з опитування можуть потім винести на референдум.

 

У «Слузі народу» заявили, що опитування в день місцевих виборів фінансуватиметься не з бюджету, а за рахунок волонтерів і соціологічних служб.

 

Як повідомляла УМ,  Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п'ять важливих для кожного запитань. Водночас конкретно, якими будуть ці п'ять запитань, глава держави пообіцяв розповісти пізніше.

 

Парламентські партії «Європейська солідарність», «Голос» і «Батьківщина» розкритикували намір президента Володимира Зеленського провести опитування громадян у день голосування на чергових місцевих виборах в Україні 25 жовтня.

 

Комітет виборців України висловив занепокоєння щодо такої ініціативи президента, зауваживши, що процедура проведення всенародного опитування в день голосування не передбачена Виборчим кодексом.

 

Користувачі соцмереж гостро розкритикували та висміяли ініціативу Зеленського щодо опитування.