У ЦВК не займатимуться «опитуванням Зеленського»

11:52, 14.10.2020
У ЦВК не займатимуться «опитуванням Зеленського»

В парламенті розкритикували намір президента Володимира Зеленського провести опитування

Центральна виборча комісія не буде залученою до проведення всенародного опитування у день місцевих виборів 25 жовтня, яке анонсував президент Володимир Зеленський. 

 

Як інформує УМ, про це повідомив голова ЦВК Олег Діденко, передає пресслужба комісії.

 

З його слів, ЦВК «робить все можливе і неможливе» для того, щоб організувати вибори 25 жовтня на належному рівні, особливо в умовах пандемії.

 

«Вибори відбудуться відповідно до вимог Виборчого кодексу, жодних дій щодо організації опитування громадської думки ЦВК не здійснює. Вбачається, що ініціатива президента буде організовуватись не відповідно до виборчого законодавства», — заявив він.

 

Діденко додав, що деталі цієї президентської ініціативи, зокрема формату її реалізації, українці «дізнаються найближчим часом».

 

Як повідомляла УМ,  Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п'ять важливих для кожного запитань. Водночас конкретно, якими будуть ці п'ять запитань, глава держави пообіцяв розповісти пізніше.

 

Парламентські партії «Європейська солідарність», «Голос» і «Батьківщина» розкритикували намір президента Володимира Зеленського провести опитування громадян у день голосування на чергових місцевих виборах в Україні 25 жовтня.

 

Комітет виборців України висловив занепокоєння щодо такої ініціативи президента, зауваживши, що процедура проведення всенародного опитування в день голосування не передбачена Виборчим кодексом.

 

Користувачі соцмереж гостро розкритикували та висміяли ініціативу Зеленського щодо опитування.