Зеленський сподівається на постійну тишу на Сході України

10:50, 14.10.2020
Зеленський сподівається на постійну тишу на Сході України

Президент повідомив, що має намір відвідати українських військових на Донбасі вже 14 жовтня.

Президент Зеленський 14 жовтня відвідав церемонію складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Богуна. Глава держави привітав захисників України зі святом та підкреслив, що влада зосереджена на максимальному розвитку армії.

 

Зеленський закликав дякувати військовим та всім, хто служить Україні, не лише у День захисника, а й щодня, інформує пресслужба Офісу Президента.

 

"Сьогодні день тих, хто у 2014 році захистив Україну від російської агресії і продовжує захищати сьогодні. Ця війна принесла нам колосальні втрати і найболючіші з них – це люди", - сказав президент.

 

Зеленський наголосив на тому, що на Донбасі досі триває режим припинення вогню.

 

"Сьогодні 80-й день, як оголошено припинення вогню. І, незважаючи на спроби його зірвати, ми маємо надію, що тиша на Сході України буде стабільною та постійною", – сказав президент.

 

Якщо в Україні буде мир, запевнив глава держави, держава не перестане дбати про військо. Саме армія – один із пріоритетів державної політики.

 

"Ми використовуємо потенціал, який відкрився перед Україною після набуття статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Втілення стандартів НАТО та взаємосумісність наших військ з військами НАТО – важливі кроки для нашого майбутнього", - заявив Зеленський.

 

 


Зеленський також підкреслив, що 14 жовтня – це не тільки чоловіче свято, адже серед воїнів чимало відважних жінок та дівчат.

 

Президент повідомив, що має намір відвідати українських військових на Донбасі вже 14 жовтня.

 

Зазначимо, що раніше президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять загиблих воїнів біля Стіни пам'яті на Михайлівській площі у Києві. Разом з главою держави квіти до меморіалу поклав і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

 

Як повідомляла УМ, 14 жовтня українці святкують День захисника України. Цього дня також відзначаються ще два свята – День козацтва та Покрови.

 

Художник Андрій Єрмоленко у співпраці з Українським інститутом національної пам’яті розробив серію плакатів із воїнами для інформаційної кампанії до Дня захисника України. Мета кампанії – вшанувати всі покоління борців за українську державність.