Балуха переводять з реанімації - Геращенко

15:22, 12.10.2020
Балуха переводять з реанімації - Геращенко

Відвідувати Балуха поки що не можна

Колишнього бранця Кремля Володимира Балуха, якого побили 8 вересня, нарешті перевели з реанімації у відділення нейрохірургії. Попри значний прогрес, Балух досі остаточно не одужав.

 

У реанімації експолітв'язень перебував понад місяць, повідомила співголова парламентської фракції партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у фейсбуці.

 

Тепер Балух перебуватиме у відділенні нейрохірургії. За словами його лікарів, попереду – тривала реабілітація.

 

"Дійсно хороші новини від лікарів Балуха – Володю сьогодні, нарешті, після більше ніж місячного перебування в реанімації, переводять в нейрохірургію. Він ще не розуміє повністю що з ним сталося, де він перебуває", - зазначила Геращенко.

 

Політик додала, що відвідувати Балуха поки що не можна, зокрема й через карантин і COVID-19. Вона зауважила, що для нього це дуже небезпечно.


Раніше Геращенко говорила, що Балух мав стати першим номером у списку партії на виборах у Київську обласну раду.


Нагадаємо, активіст та колишній в'язень Кремля раніше жив у Криму. У 2013 році вивісив з вікна свого будинку український прапор та прикріпив табличку "Вулиця героїв Небесної Сотні". Після анексії півострова відмовився від російського громадянства.

 

ФСБ Росії затримала Балуха у 2016 році. Окупанти стверджували, що на горищі його будинку знайшли 90 патронів і тротилові шашки. Підконтрольний Росії суд в Криму засудив Балуха до 5 років ув'язнення. Однак бранця Кремля вдалося звільнити 7 вересня 2019 року.


Як повідомляла УМ,  Володимир Балух не зможе балотуватися до Київської облради через важку травму.

 

Рівно рік тому, 7 вересня 2020 року колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону в одному з ресторанів Києва 7 вересня 2020 року. Серед них, був зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці. Утім, додому політв’язень не повернувся, його знайшли жорстоко побитим вранці у Гідропарку.

 

16 вересня стало відомо, що Балух приходив до тями і намагався зняти пов’язку з голови. Тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми. 

 

Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території "Гідропарку". Востаннє його бачили близько опівночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.

 

Поліція Києва затримала чоловіка, якого підозрюють у жорстокому побитті колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха

 

9 жовтня Володимир Балух заявив про те, що нічого не може згадати про свій напад.