Нобелівська премія: Пол Мілгром та Роберт Вільсон вибороли нагороду з економіки

14:15, 12.10.2020
Нобелівська премія: Пол Мілгром та Роберт Вільсон вибороли нагороду з економіки

Нобелівську премію з економіки вручають з 1969 року.

Нобелівський комітет 12 жовтня оголосив володарів премії з економічних наук у 2020 році. Ними стали американці Пол Мілгром та Роберт Вільсон.

 

Як інформує УМ, імена лауреатів повідомив Нобелівський комітет на своїй сторінці у твіттері.

 

Мілгрома та Вільсона нагородили за "вдосконалення теорії аукціонів та винайдення нових форматів аукціонів".

 

Через пандемію COVID-19 Нобелівський фонд скасував традиційну церемонію нагородження та бенкет у Стокгольмі. Натомість лауреати отримають нагороди у своїх країнах. Вручення премій транслюватимуть по телебаченню.


Минулого року Нобелівську премію у галузі економіки вручили трьом вченим: індійсько-американському досліднику Абхіджіту Банерджі, француженці Естер Дюфло та американцю Майклу Кремеру. Їх нагородили за експериментальний підхід до боротьби з бідністю.


Нобелівську премію з економіки вручають з 1969 року.
 

"Батько" премії – мільярдер Альфред Нобель – не заповідав нагороджувати видатних економістів. Таке рішення прийняв центробанк Швеції, який вніс необхідні гроші у Фонд Альфреда Нобеля. 

 

Кандидатів на Нобелівську премію з економіки може висувати обмежене коло фахівців: виключно члени Шведської академії наук, лауреати минулих років, професори університетів Швеції, Данії, Фінляндії та Ісландії та Норвегії.

 

Нагадаємо, Нобелівську премію миру отримала Світова продовольча програма - – за боротьбу з голодом у світі.

 

Як повідомляла УМ, Нобелівський комітет 8 жовтня оголосив володаря літературної премії у 2020 році. Нею стала американська поетеса Луїза Глюк, відома своїми творами "Сім віків життя" й "Сільське життя".