Рада має спростити процес реєстрації авто і присвоєння номерних знаків – МВС

13:02, 11.10.2020
Рада має спростити процес реєстрації авто і присвоєння номерних знаків – МВС

Номерний знак людина на власний розсуд зможе замовити у будь-якому місці, яке має право виготовляти номери за державним стандартом.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ планує спростити процес реєстрації транспортного засобу та присвоєння номерного знаку в Україні.

 

Принаймні Кабінет міністрів вже підтримав законопроєкт МВС щодо зміни правила видачі номерних знаків для транспортних засобів наприкінці тижня. Відтепер, пропозиції Кабінету міністрів має розглянути Верховна Рада.

 

 Як повідомляє «Україна молода», про це заявив заступник міністра МВС Сергій Гончаров.

 

За його словами, МВС пропонує, щоб власник автівки отримував виключно свідоцтво про реєстрацію. А номерний знак людина на власний розсуд зможе замовити у будь-якому місці, яке має право виготовляти номери за державним стандартом.

 

Проєктом закону пропонується передати виготовлення номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, та номерних знаків для разових поїздок суб’єктам господарювання.

 

На сайті МВС повідомляється, що власники транспортних засобів зможуть обирати будь-які комбінації з вільних, а не лише ті, що є у сервісному центрі, де проводиться реєстрація.

 

Також зміни дозволять робити реєстрацію онлайн, через сервісні центри, ЦНАПи тощо, зазначив пан Гончаров.

 

Наразі Головний сервісний центр МВС щороку проводить тендерну процедуру щодо замовлення, виготовлення та закупівлі номерних знаків на авто. Потім закуплені автономери передає до регіональних сервісних центрів МВС, які, у свою чергу, передають їх до територіальних сервісних центрів МВС. Така процедура вкрай громіздка та економічно невигідна.

 

 

«Раніше при реєстрації транспортного засобу людина отримувала свідоцтво про реєстрацію та номерний знак. Тепер отримуватиме лише свідоцтво, а вже автономер замовлятиме в тому місці, яке має право виготовляти його за державним стандартом. Сподіваємося, народні депутати також підтримають законопроєкт і це буде ще один крок до спрощення процесу надання державних послуг», - зазначив Сергій Гончаров.