Азербайджан закидає Вірменії обстріл міста Гянджа: загинуло 7 осіб

11:39, 11.10.2020
Азербайджан закидає Вірменії обстріл міста Гянджа: загинуло 7 осіб

У постраждалому місті Гянджа 34 мешканці отримали поранення, включно з дітьми.

Азербайджан звинувачує Збройні сили Вірменії в обстрілі другого за величиною міста країни – прифронтового міста Гянджа в ніч на неділю.

 

Як передає «Україна молода», про це йдеться у повідомленні міністерства оборони Азербайджану в неділю.

 

«У ніч на 11 жовтня місто Гянджа, друге за величиною місто Азербайджану, розташоване далеко за лінією фронту, зазнало ракетного обстрілу Збройних сил Вірменії. У результаті нападу сім мирних жителів загинули, 34 отримали поранення, включаючи дітей», — заявили у відомстві.

 

Обстріл назвали варварством і відкритим зривом договору про припинення вогню, який був досягнутий сторонами 10 жовтня.

 

 

Вірменія і її невизнана Нагірно-Карабаська Республіка заперечують звинувачення і кажуть, що не вели вогонь по місту.

 

Крім цього, Міністерство оборони Вірменії повідомило про відправку Туреччиною і Ізраїлем в Азербайджан нової партії ударних безпілотників. Їх нібито доставили під виглядом гуманітарних вантажів, повідомляє Infoport.

 

Як повідомляла «УМ», 10 жовтня Вірменія та Азербайджан під час переговорів у Москві домовилися про припинення вогню в Нагірному Карабасі в гуманітарних цілях для обміну — для обміну полоненими, а також тілами загиблих. Уже через кілька годину сторони звинуватили одна одну у зриві договору.

 

За даними ООН, в районі Нагірного Карабаху з моменту початку бойових дій (з 27 вересня) загинули щонайменше 53 мирних жителі.

 

Тиждень тому місто Гянджа зазнало ракетного обстрілу.