Місцеві вибори: Сергій Гусовський прогнозує хаос на дільницях

12:02, 09.10.2020
Місцеві вибори: Сергій Гусовський прогнозує хаос на дільницях

Сергій Гусовський критикує владу через неналежну організацію виборів.

Депутат Київради Сергій Гусовський вважає, що центральна влада не попіклувалась про роз’яснення процесу голосування у день проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня.

 

Він прогнозує, що через це на виборчих дільницях буде хаос на чому спекулюватимуть певні політичні сили.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Гусовський заявив в ефірі одного з телеканалів.

 

«Багато людей будуть у складній ситуації, вони матимуть до 4 бюлетенів одночасно: окремий для ОТГ, району, області і міста», – заявив депутат Київради.

 

Він наголошує, що влада ніяк не попіклувалась про людей:

 

"Коли ухвалювались зміни до виборчого законодавства, очевидно, про роз’яснення людям не подумали. Мала б бути впроваджена потужна медійна кампанія, яка донесла б до виборця інформацію та пояснила – де ставити ці галочки. Натомість її не було і немає".

 

За його словами, так само влада мала б забезпечити протиепідемічний захист учасників процесу голосування.

 

"Незалежно від того, місто це чи ОТГ, – якість виборчого сервісу повинна бути надана однаковою. Дільниця має бути забезпечена масками і засобами захисту як для виборців, так і для членів ДВК, особливо для тих, які здійснюватимуть процес голосування виборців на дому і будуть контактувати з хворими на коронавірус", - каже пан Гусовський.

 

На його думку, ці вибори будуть складними, ще і через те, що триває насичена політична боротьба.

 

"Серйозна боротьба на виборах невипадкова, адже багато людей розуміють, що українці дали великий кредит довіри "Слузі народу", але тепер виборці мають трохи іншу точку зору. Це і спричиняє насичену конкуренцію між політ силами: кому українці довірять свої голоси. Прийшло нарешті усвідомлення, що саме місцева влада може і повинна захищати інтереси людей", - додає відомий ресторатор.

 

Як повідомляла «УМ», міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до українців із закликом не нехтувати життям та здоров‘ям та порівняв ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні з тією, що була в Іспанії та Італії весною цього року.