Карантин: у Франції закриваються бари і ресторани

11:37, 09.10.2020
Карантин: у Франції закриваються бари і ресторани

Бари і ресторани у великих містах будуть закриті, як це вже відбулося в Парижі.

Уряд Франції запровадив жорсткіші обмеження через коронавірусну загрозу ще в чотирьох великих містах країни з високим рівнем поширення інфекції.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на BBC у п’ятницю.

 

Зокрема, такі великі міста як Ліон, Лілль, Гренобль і Сент-Етьєн з суботи будуть оголошені містами зі станом підвищеної готовності.

 

Бари і ресторани в цих містах будуть закриті, як це вже відбулося в Парижі на початку цього тижня. Крім того, аналогічне рішення ухвалили в Марселі минулого місяця.

 

Ці заходи були оголошені у Франції на тлі рекордних 18 129 нових випадків коронавірусу за добу.

 

"В останні дні ситуація в декількох мегаполісах погіршилася. Щодня все більше і більше людей заражаються", - констатував міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран.

 

Стан підвищеної готовності у Франції оголошують, коли рівень інфікування в місцевості перевищує 250 випадків зараження на 100 тисяч осіб, а не менше 30% ліжок у відділеннях інтенсивної терапії зайняті пацієнтами з COVID-19.

 

Лікарні в паризькому регіоні перейшли в режим екстреної допомоги в четвер - там пацієнти з коронавірусом зайняли майже половину ліжок у відділеннях інтенсивної терапії.

 

Як повідомляла «УМ», міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до українців із закликом не нехтувати життям та здоров‘ям та порівняв ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні з тією, що була в Іспанії та Італії весною цього року.