У Кременчуці ТВК попри рішення суду не зареєструвала партію Порошенка

09:08, 08.10.2020
У Кременчуці ТВК попри рішення суду не зареєструвала партію Порошенка

ЄС звернулася до поліції та має намір судитися далі.

Територіальна виборча комісія у Кременчуці в Полтавській області так і не зареєструвала кандидатів від партії "Європейська Солідарність". І це попри те, що ТВК вже програла суд щодо свого рішення. ЄС звернулася до поліції та має намір судитися далі.

 

У Кременчуці тервиборчком так і не зареєстрував "Європейську Солідарність" на виборах до міськради.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі телеканалу "Прямий" 7 жовтня повідомив народний депутат Микола Княжицький.

 

За його словами, під час засідання ТВК у місті Кременчук члени комісії провели жеребкування та затвердили бюлетень із 13 партіями, але без ЄС. Тож "Європейська Солідарність" звернулася до поліції. 

 

Далі партія діятиме так: "У найближчі два дні має відбутися суд, ще два дні дається на апеляцію, і ми будемо подавати до суду". Також буде звернення до ЦВК за роз'ясненнями, але відповіді можна чекати до 10 днів.

 

Журналістка espreso.tv Тетяна Шустрова у фейсбуці написала, що на прохання ЗМІ пояснити ситуацію члени ТВК відповідали "без коментарів" або "це було одноосібне рішення голови".

 

Окружний адміністративний суд Полтави скасував рішення ТВК про відмову в реєстрації списку "Європейської Солідарності" до міської ради Кременчука і зобов’язав повторно розглянути документи.

 

А той же Княжицький заявляв, що тепер список партії зареєструвати зобов'язані, бо, мовляв, ТВК не може прийняти рішення, що повторює те, яке вже скасував суд.