Вірменія назвала свою умову для перемир'я

15:25, 07.10.2020
Вірменія назвала свою умову для перемир'я

Глава уряду Вірменії Нікол Пашинян вважає, що перемир'я у конфлікті за Нагірний Карабах можливе

Глава уряду Вірменії Нікол Пашинян вважає, що перемир'я у конфлікті за Нагірний Карабах можливе, якщо свою участь у протистоянні припинить Туреччина. Наразі Анкара, впевнений вірменський прем'єр-міністр, робить спроби відновити Османську імперію.


За інформацією прем'єр-міністра, Туреччина вже надіслала до Нагірного Карабаху 1,5 – 2 тисячі бойовиків з Сирії, інформує пресслужба Пашиняна.

 

"В якості умови припинення вогню Вірменія наполягає на тому, щоб Туреччина припинила своє втручання, знищила або нейтралізувала найманців і терористів", - мовиться у заяві пресслужби.

 

Раніше Пашинян вже зазначив, що у Єревані готові йти на поступки лише у випадку, якщо у Баку теж робитимуть рівнозначні кроки.

 

Конфлікт за Нагірний Карабах між країнами триває не одне десятиліття.
Ескалація конфлікту відбулась наприкінці вересня 2020 року, коли поновились військові дії.

 

Обидві сторони повідомляють про загиблих, як серед військових, так і цивільних.
Міжнародна спільнота закликала сторони припинити військові дії.

 

Слід зазначити, що на підтримку Азербайджану виступила Туреччина, давнім союзником Вірменії є Росія.

 

Як повідомляла УМ, президент Азербайджану Ільхам Алієв закликав Росію, США та Францію, які входять до так званої Мінської групи ОБСЄ з врегулювання конфлікту в регіоні, посприяти вирішенню ситуації, що склалася у Нагірному Карабасі.

 

Цю заяву пан Алієв зробив в суботу, наступного дня після заяви МЗС Вірменії про  готовність офіційного Єревану до мирних перемовин за посередництва ОБСЄ.

 

  •