Вірменія та Азербайджан обмінюються обстрілами з артилерії

15:56, 05.10.2020
Вірменія та Азербайджан обмінюються обстрілами з артилерії

Вірменія заявила, що Азербайджан 5 жовтня наступає у напрямку Арцахського фронту.

В Азербайджані заявили, що вранці 5 жовтня Вірменія випустила в бік їхньої територій ракету. Своєю чергою, у Вірменії ці звинувачення відкидають та наголошують: саме Азербайджан почав широкомасштабний наступ.

 

Про це з посиланням на міністерство оборони Азербайджану повідомляє АЗЕРТАДЖ.

 

Сили протиповітряної оборони Азербайджану зафіксували запуск ракети зі стартових позицій у Гафанському, Джермукському і Бердському районах Вірменії. 

 

Вірменія вже кілька днів завдає ракетних ударів по густонаселених районах та цивільній інфраструктурі Азербайджану.

 

Однак, за даними видання, міноборони Вірменії заперечує свою причетність до обстрілу Азербайджану. У країні кажуть, що обстріл вівся з окупованих територій.

 

"Такі безвідповідальні і злочинні дії Вірменії цілеспрямовано змушують Азербайджан на заходи у відповідь", - йдеться у повідомленні.


Водночас, як повідомляє Аrmenpress, у міністерстві оборони Вірменії запевняють, що наступ розпочав Азербайджан.

 

"Наші війська ведуть запеклі бої, відкидаючи противника назад. Збройні сили Азербайджану інтенсивно обстрілюють Степанакерт", – заявив представник міноборони Арцун Ованннісян.

 

Зокрема, він стверджує, що інформація Азербайджану про обстріл – неправдива. Відеозапис з нібито доказом обстрілу нічого не підтверджує. Адже незрозуміло, звідки саме обстрілювали.

 

Як повідомляла УМ, Вірменія заявила, що Азербайджан 5 жовтня наступає у напрямку Арцахського фронту.

 

Прифронтове місто Гянджа в Азербайджані постраждало внаслідок ракетного обстрілу, який нанесли з території Нагорного Карабаху.