У Чернівецькій області близько 20 людей повторно інфікувалися коронавірусом

12:57, 05.10.2020
У Чернівецькій області близько 20 людей повторно інфікувалися коронавірусом

Від 5 жовтня Чернівецька область залишається у «помаранчевій» зоні карантину.

У Чернівецькій області зафіксували повторні випадки інфікування коронавірусом у близько 20 людей, які вже перехворіли раніше.

 

Як інформувала УМ, про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Наталія Гусак у Facebook.

 

«Наразі близько 20 буковинців повторно заразилися коронавірусом. І не завжди їхня хвороба проходила в легкій формі», — зазначила Гусак, закликавши буковинців дотримуватися правил карантину.


Від 5 жовтня Чернівецька область залишається у «помаранчевій» зоні карантину. В ОДА зазначають, що щодня кількість нових випадків інфікування перевищує сотню — минулої доби, 4 жовтня, коронавірус підтвердили у 163 осіб. За увесь час пандемії в області на коронавірус захворіли понад 15,2 тисячі людей.

 

Унаслідок ускладнень від коронавірусу помер 371 хворий. Одужали понад 8,3 тисячі пацієнтів.

 

Раніше повторні випадки інфікування коронавірусом зафіксували в Рівненській, Одеській та Житомирській областях.



Учені підверджували можливість повторного зараження людини COVID-19. Перший надійно доведений випадок зафіксували в Японії ще в лютому. Подібні випадки вчені також реєстрували у США, Нідерландах і Бельгії.

 

Додамо, сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов впевнений, що вже цього тижня добовий приріст хворих на коронавірус зросте до 5 тисяч випадків. Аби знизити темпи поширення коронавірусної інфекції, слід дотримуватися карантинних обмежень.

 

"Попереднього тижня було вже понад 4,5 тисячі (нових заражень – 24 канал). Впевнений, що цього тижня ми перетнемо позначку в 5 тисяч, виходячи з нашого ставлення. Можемо зростати й далі", - зауважив він під час свого традиційного ранкового брифінгу.

 

При цьому міністр зауважив, що поки ситуація не критична, втім, додав: кількість госпіталізованих теж продовжує стрімко зростати. Відтак, наразі заповнені понад 50% ліжко-місць по всій країні.

 

Звертаючись до чиновників на місцях, Степанов попередив: з їх ставленням до ситуації та зі ставленням людей, невдовзі в Україні може не вистачити ані місць у лікарнях для хворих, ані медиків.

 

Станом на 5 жовтня в Україні вже 230 236 людей інфікувалися коронавірусом. З них померли від ускладнень чи супутніх захворювань 4 430 пацієнтів, натомість одужали – 101 252.