КПВВ «Станиця Луганська» відновив роботу після масштабних пожеж

10:33, 05.10.2020
КПВВ «Станиця Луганська» відновив роботу після масштабних пожеж

КПВВ буде функціонувати згідно з осіннім графіком: щоденно з 7:00 до 18:30.

Контрольно-пропускний пункт в’їзду – виїзду "Станиця Луганська" о 9 ранку 5 жовтня відновив свою роботу. Тепер КПВВ на лінії розмежування працюватиме за своїм звичайним осіннім графіком.

 

Як інформує УМ, про це інформує штаб ООС. Раніше роботу КПВВ припиняли через масштабні пожежі, що вирують на Луганщині.

 

Рішення про відновлення пункту пропуску у "Станиці Луганській" прийняв командувач ООС Володимир Кравченко.

 

"5 жовтня, о 9 годині ранку, відновлює роботу контрольний пункт в’їзду – виїзду "Станиця Луганська"", - мовиться в повідомленні.

 

КПВВ буде функціонувати згідно з осіннім графіком: щоденно з 7:00 до 18:30.

 

На території Луганської області станом на 7 годину 5 жовтня тривало гасіння лісових пожеж 4 основних осередків, повідомляє ДСНС.

 

“Станом на 7 год. 5 жовтня продовжується гасіння 4 основних осередків, з яких 3 осередки локалізовано”, - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що авіацією ДСНС протягом 4 жовтня на території Луганської області здійснено 146 скидів (436 тон води).

 

Крім того, за попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем становить понад 20 тис. га.

 

У ДСНС нагадують що під час ліквідації лісових пожеж виявлено тіла 11 осіб. Інформація щодо знищення і пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади. Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб.

 

Для гасіння залучено близько 2 тис. 500 чоловік та понад 250 одиниць техніки, з них від ДСНС 700 чоловік особового складу та 120 одиниць техніки, у тому числі 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти Мі-8. Роботи проводяться у цілодобовому режимі. Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

 

Як повідомляла УМ, роботу КПВВ зупинили 1 жовтня, бо поблизу вирували пожежі, була сильна задимленість та було чути звуки, характерні при детонації боєприпасів.

 

За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, усіх 8 осередків складає понад 20 тисяч гектарів.


Під час гасіння пожеж були евакуйовані 150 осіб.


Внаслідок пожеж загинули 11 людей, а постраждали 18.

 

у Дніпрі  попрощалися з бійцем двадцять п'ятої окремої Повітрянодесантної Дніпропетровської бригади Артемом Бондаренком, який ліквідовував пожежі на Луганщині. 
 
 
Нагадаємо, за фактом пожеж відкрили сім кримінальних проваджень. Серед причин займання поліція розглядає необережне поводження з вогнем та умисний підпал.