Ільхам Алієв перейменував узяте під контроль село в Нагірному Карабасі

09:01, 04.10.2020
Ільхам Алієв перейменував узяте під контроль село в Нагірному Карабасі

Село Мадагіз відтепер знову має азербайджанську назву - Суговушан.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв перейменував село Агдерінского району Нагірного Карабаху, яке азербайджанські війська узяли під контроль напередодні.

 

Йдеться про село Мадагіз, щодо якого пан Алієв офіційно відновив азербайджанську назву - Суговушан.

 

Як інформує «Україна молода», про таке рішення президент Азербайджану повідомив у соцмережах.

 

Перед тим Ільхам Алієв оголосив про звільнення азербайджанської армією села Мадагіз. Він також привітав командира 1-го армійського корпусу Хікмета Гасанова зі взяттям Мадагіза.

 

За даними міністерства оборони Азербайджану, ще до ранку 2 жовтня азербайджанські війська змогли встановити контроль над пануючими висотами навколо Мадагіза.

 

Після цього президент Азербайджану прийняв рішення дати населеному пункту іншу назву.

 

"З третього жовтня 2020 року я відновлюю історичну назву села Мадагіз. Відтепер воно знову буде називатися Суговушан", - наголосив пан Алієв.

 

В мережі з'явилося відео, як солдати скидають на землю вірменський прапор і піднімають над селом Суговушан азербайджанський.
 
 

 

Зауважимо, що Мадагіз (Суговушан) - село на Закавказзі, яке раніше знаходилося під контролем невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки. У квітні 2016 року під час вірмено-азербайджанських зіткнень село перебувало у районі безпосередніх бойових дій.

 

 Як повідомляла «УМ», президент Азербайджану Ільхам Алієв закликав Росію, США та Францію, які входять до так званої Мінської групи ОБСЄ з врегулювання конфлікту в регіоні, посприяти вирішенню ситуації, що склалася у Нагірному Карабасі.

 

Цю заяву пан Алієв зробив в суботу, наступного дня після заяви МЗС Вірменії про  готовність офіційного Єревану до мирних перемовин за посередництва ОБСЄ.