Пожежі на Луганщині: чотири людини зникли безвісти

17:20, 02.10.2020
Пожежі на Луганщині: чотири людини зникли безвісти

Пожежники і надалі намагаються зупинити вогонь на Луганщині (ДСНС)

 
У поліції заявили, що під час пожеж на Луганщині чотири людини зникли безвісти. 
 
 
Про це повідомила речниця тамтешньої поліції Тетяна Погукай. 
 
 
 
Жертвами стихії стали 11 людей, 18-ох госпіталізували. Займання досі гасять у лісових масивах: Новоайдарського, Старобільського, Попаснянського, Кремінського та Станично-Луганського районів, околицях міст Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного. 
 
 
 
 
За попередніми оцінками ДСНС, орієнтовна площа пожеж становить близько 13 тисяч гектарів. Вогонь пошкодив понад півтисячі домогосподарств. 
 
 
За останньою інформацією площа пожеж збільшилася до 19 тисяч гектарів. Лише за минулу добу вогонь пошкодив понад 425 будинків. До боротьби з пожежами вже залучили понад дві з половиною тисячі надзвичайників та військових.
 
 
 
Тим часом роботу КПВВ "Станиця Луганська" сьогодні не відновлять. Про це повідомили в райдержадміністрації. Також повідомили, що залишаються окремі осередки тління, які можуть спровокувати новІ масштабні загоряння. Пожежа на КПВВ виникла напередодні. Вогонь прекинувся на ділянки, прилеглі до пропускного пункту. Також почали вибухати сняряди. Однак вогонь вдалося зупинити. 
 
 
 
 
Нагадаємо, за фактом пожеж відкрили сім кримінальних проваджень. Серед причин займання поліція розглядає необережне поводження з вогнем та умисний підпал.  
 
 
Тим часом у штабі ООС повідомили,  що пожежі в регіоні виникли внаслідок обстрілу бойовиків із застосуванням трасувальних куль.