Канада виділить Україні $4 млн на оборону

08:22, 02.10.2020
Канада виділить Україні $4 млн на оборону

Міністри закордонних справ України і Канади Дмитро Кулеба і Франсуа-Філіп Шампань.

Уряд Канади планує додатково виділити 4,3 млн канадських доларів (4 млн доларів США) на підтримку сектору безпеки та оборони України.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йшлося під час телефонної розмови міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем у ніч на п’ятницю.

 

Зокрема, пан Кулеба поінформував колегу про безпекову ситуацію на Донбасі та інтенсивні зусилля України з політико-дипломатичного врегулювання у Нормандському форматі та на консультаціях у Мінську.

 

Тоді як пан Шампань запевнив, що Канада повністю підтримує зусилля України, передає пресслужба МЗС.

 

Глава МЗС Канади повідомив про рішення канадського уряду виділити додаткові 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки та оборони України.

 

Також канадський міністр висловив співчуття Кулебі, всім рідним і близьким загиблих у трагічній катастрофі військового літака АН-26Ш на Харківщині.

 

Глава МЗС України поінформував про завершальну стадію формування української делегації для переговорів щодо розширення дії Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Сторони приділили увагу поглибленню економічної співпраці та продовженню діалогу щодо лібералізації візового режиму.

 

Особливо важливою темою розмови стала подальша координація дій перед наступним етапом переговорів з Ісламською Республікою Іран щодо компенсацій за збиття літака рейсу PS752.

 

До речі, між Україною та Канадою підтримується активний політичний діалог з питань взаємодії у справі розслідування збиття Іраном українського літака рейсу PS752 у січні 2020 року.