Пожежа на Луганщині: є жертви, у Сєвєродонецьку горить завод антисептиків

10:00, 01.10.2020
Пожежа на Луганщині: є жертви, у Сєвєродонецьку горить завод антисептиків

Через масштабні лісові пожежі в Луганській області Офіс генерального прокурора розпочав розслідування.

Пожежі на Луганщині спалахують через провокації з боку російських бойовиків. Обстрілюючи українські позиції, окупанти застосовують трасуючі кулі.

 

До ліквідації пожеж на Луганщині вже залучено 450 військових Збройних Сил України, повідомляє пресцентр Операції Об'єднаних Сил.

 

"Військовослужбовці ЗС разом із рятувальниками ДСНС та представниками лісових господарств продовжують локалізувати пожежі, спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль", -  мовиться у повідомленні.

 

За добу пожежа на Луганщині розповсюдилась на майже 10 000 гектарів. Четверо людей загинули, ще троє потерпілих госпіталізовані з отруєнням чадним газом.

 

 "Ситуація дуже складна - пожежа поширилась майже на 10 000 гектарів за добу. У вогняному колі опинились 11 селищ, у тому числі, у безпосередній близькості до Сєвєродонецька. Які це створює загрози зрозуміло. На жаль, четверо людей загинули, один із них - лісничий, ще троє потерпілих госпіталізовані з отруєнням чадним газом. Пошкоджені вогнем кілька десятків будинків та громадських споруд. Причини загорянь встановить слідство. Прокуратурою області вже порушено кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Тривають невідкладні слідчі дії. Дякую за героїзм вогнеборцям та усім, хто протягнув руку допомоги Луганщині", - сказав очільник області Сергій Гайдай.

 

Станом на 7:00 ранку 1 жовтня у Луганській області зафіксовано 146 пожеж, з них ліквідовано - 82, продовжується гасіння - 64.

 

Евакуйовано та тимчасово розміщено у школах міста Сєвєродонецька близько 85 осіб. Наразі загрози обласному центру немає.

 

Гасіння пожежі ускладнює сильний вітер швидкістю більш 20 метрів за секунду з поривами, не стійких напрямків.

 

Всього до гасіння пожеж залучено 1 229 людей особового складу та 204 одиниці техніки.

 

Наразі площа загоряння становить 85 гектарів. Станом на 8 ранку 1 жовтня вогонь вдалося локалізувати пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Артема, Болотене та Сєвєродонецьк.


Через масштабні лісові пожежі в Луганській області Офіс генерального прокурора розпочав розслідування. Воно стосується статті про порушення вимог пожежної безпеки.

 

Наразі прокурори проводять невідкладні слідчі дії.

 

Через шквальний вітер вогонь підійшов до околиць Сєвєродонецька. Люди скаржаться на те, що їм важко дихати через запах гару.

 

Поблизу міста полум'я дісталось до кількох підприємств. Зокрема, горить завод антисептиків, де зберігаються 30 тонн спирту, а також склад побутової хімії. На щастя, вогонь на хлораторній насосній станції ліквідовані.