Львів’янка Катерина Хомицька стала чемпіонкою України з шахів серед дівчат

13:29, 28.09.2020
Львів’янка Катерина Хомицька стала чемпіонкою України з шахів серед дівчат

За перемогу в цьогорічному чемпіонаті Катерина Хомицька отримала 1200 грн.

10-річна львів’янка Катерина Хомицька 27 вересня перемогла в чемпіонаті України з класичних шахів серед дівчат у категорії до 10 років, що проводився в Очакові Миколаївської обалсті. Вона фінішувала з результатом 7,5 очок, здобувши 7 перемог, 1 нічию та 1 поразку.

 

Як повідомляє УМ, тато чемпіонки Андрій Хомицький рзповів  ZAXID.NET, що Катерина займається шахами з 5 років, у 2018 році була чемпіонкою області в категорії до 8 років та бронзовою призеркою чемпіонату України з блискавичних шахів.

 

За перемогу в цьогорічному чемпіонаті Катерина отримала 1200 грн.

 

Далі в планах – поїздка на чемпіонат Європи, проте коли і як саме це відбуватиметься – за кошт Федерації шахів України чи власні гроші – ще невідомо через пандемію коронавірусу.

 

«Плануємо їхати на Європу, але вже до 12 років, бо до 10 не встигаємо – не підходимо по віку. Коронавірус поламав графік змагань: українські чемпіонати зазвичай проводилися у травні-червні, європейські – влітку, світові – вже восени. Цього ж року чемпіонат Європи скасували, український перенесли. Щоб брати участь у чемпіонаті Європи за кошт федерації, потрібно буде виграти український чемпіонат у категорії до 12 років. В іншому випадку ми готові їхати за власний кошт», – говорить Андрій Хомицький.

 

Крім того, як повідомили у Львівській обласній шаховій федерації, у категорії до 8 років чемпіонкою України з класичних шахів стала Анастасія Телюк з Городка, яка перемогла сім суперниць та завершила виступ з 7 очками. Ще одна городківчанка Юліана Ковалишин здобула бронзу в цій категорії, набравши 6 очок.

 

                              (фото Львівської обласної шахової федерації)

 

Катерина Хомицька стала чемпіонкою України в категорії до 10 років 

 

Сьогодні, 28 вересня, в Очакові ще проводять турнір по швидких шахах, а завтра – по блискавичних.