Український журналіст Олег Тудан помер від раку

17:18, 27.09.2020
Український журналіст Олег Тудан помер від раку

Олег Тудан парацював журналістом у "ТСН" та "1+1".

Український журналіст Олег Тудан помер після тривалої боротьби з раком. Рятувати медійника збиралися методом імунотерапії, за який два роки тому вручили Нобелівську премію, однак не встигли.


Рак у Тудана лікарі діагностували понад три роки тому. Тоді лікарі Національного інституту раку не давали журналістові жодних обнадійливих прогнозів, повідомляє "ТСН".

 

Чоловік не здавався, і хвороба відступила. Три роки рак не нагадував про себе. Однак нещодавно стався рецидив. Тоді Тудан зізнавався, що біль став ще нестерпнішим. Журналіст не міг ні їсти, ні спати.

 

"Протягом декількох тижнів я живу від ослаблення больового синдрому до його нестерпних піків. Збожеволіти остаточно не дають тільки сильні опіоїди", -  писав Тудан.

 

Журналіст мав стати першим в Україні пацієнтом, якого збиралися лікувати методом імунотерапії.

 

Смерть Тудана вразила українців. У мережі вони залишили багато скорботних коментарів: "Щирі співчуття! Він у пам'яті! Такий дуже розумний, справжній, мужній, веселий, надійний! Не віриться"; "Неймовірна втрата для медіа спільноти. Найщиріші співчуття рідним та близьким. Світла пам'ять"; "Олег… Не можу підібрати правильних слів зараз...Олег – міцний мужик! Він таким і залишиться в наших серцях"; 

 

Олег Тудан парацював журналістом у "ТСН" та "1+1".


Захворівши на рак, Тудан описав свій досвід боротьби з хворобою у серії матеріалів "Діагноз – рак".