Трамп готовий визнати перемогу Байдена на президентських виборах

11:59, 25.09.2020
Трамп готовий визнати перемогу Байдена на президентських виборах

Уперше в історії США одразу обидвох кандидатів у президенти звинувачують у домаганнях

Чинний президент США та кандидат на майбутніх президентських виборах від Республіканської партії Дональд Трамп визнає програш на виборах, якщо про це оголосить Верховний суд.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в інтервʼю Fox News Radio.

 

«Люди задаються питанням щодо мирної передачі влади. Можу вас запевнити, це буде мирно. Я обіцяю вам як республіканець, якщо Верховний суд вирішить, що Джо Байден переміг, я прийму результат», — заявив Трамп.


Зазначимо, що у США спеціальна комісія Конгресу підраховує голоси та оголошує остаточні результати президентських виборів. Раніше Трамп припускав, що оскаржить ці результати у Верховному суді.

 

Також Трамп вкотре зауважив, що категорично не довіряє голосуванню поштою — демократи запропонували цей спосіб голосування на майбутніх виборах через пандемію.

 

Зазначимо, що за день до цього Трамп не зміг конкретно відповісти на запитання, чи гарантує він мирну передачу влади у випадку програшу. Тоді він сказав: «Треба дивитись».

 

Наразі загальнонаціональні опитування показують, що Байден випереджає Трампа. Демократи побоюються, що Трамп може спробувати утриматися при владі, використовуючи повноваження президента. Улітку спікер палати представників Ненсі Пелосі припустила, що Трампа, можливо, доведеться «вивести з офісу», якщо він відмовиться визнати результати виборів.

 

Нагадаємо, уперше в історії США одразу обидвох кандидатів у президенти звинувачують у домаганнях. На Трампа й Байдена поскаржилися 33 жінки - 25 на Дональда Трампа та 8 на Джо Байдена.

 

Вибори 2020 року — перші, які пройдуть в еру #MeToo, соціальної ініціативи, яка заохочує людей висловлюватися про пережиті домагання та інші сексуальні злочини. Також ці вибори будуть першими, на яких обидва кандидати мають правдоподібні звинувачення у неприйнятній сексуальній поведінці.

 

Республіканця Трампа звинуватили 16 жінок у тому, що він силоміць їх цілував і мацав. Ще семеро жінок звинуватили його у неприйнятних сексуальних діях, і дві — у домаганнях та зґвалтуванні. Йдеться про випадки, які відбувалися протягом чотирьох десятиліть, починаючи з 1980-х.