Трампа та його дружину освистали біля труни з тілом судді Гінзбург

09:50, 25.09.2020
Трампа та його дружину освистали біля труни з тілом судді Гінзбург

Гінзбург стала другою в історії США жінкою-суддею Верховного суду

Президента США Дональда Трампа та Меланію Трамп освистали під час прощання з суддею Верховного суду Рут Гінзбург. Церемонія прощання з легендарною суддею проходить у Вашингтоні.

 

Попрощатися з Гінзбург Трамп та його дружина Меланія прибули 24 вересня, у своєму твітері повідомляє CNN.

 

Президент США часто з'являється на офіційних подіях без захисної маски. Однак на прощанні з Гінзбург Трамп, вочевидь, вирішив не легковажити. Разом з першою леді вони прийшли у чорних захисних масках.

 

Коли президент та перша леді підійшли до труни з тілом судді, обурені люди закричали "геть".  Хвилину послухавши скандування, Трамп разом з дружиною пішли до лімузина, який відвіз їх у Білий дім. 

 

 

Церемонія прощання з Гінзбург розпочалася 23 вересня біля будівлі Верховного суду в Вашингтоні.

 

Через пандемію коронавірусу тіло судді виставили не у приміщенні, а на вулиці. Попрощатися з легендарною Гінзбург прийшли сотні людей.

 

25 вересня тіло судді перенесуть у Капітолій. Там відбудеться закрита церемонія прощання. Приватне поховання Гінзбург відбудеться наступного тижня у Вірджинії.


Гінзбург стала другою в історії США жінкою-суддею Верховного суду. Упродовж свого життя Гінзбург боролася за права жінок та проти сексизму. Її стараннями жінки здобули право вступати до Військового університету Вірджинії.

 

Гінзбург виступала за легалізацію одностатевих шлюбів, а також відстоювала право жінок на аборти.

 

У 2015 році біографія Гінзбург "Notorious RBG: The Life and Times of Ruth Bader Ginsburg" увійшла до списку бестселерів вже наступного дня після виходу.

 

Документальна стрічка про життя Гінзбург стала найкасовішим фільмом літа 2018 року.

 

Гінзбург померла 18 вересня 2020 року від раку.