Не маю права кинути білорусів: Лукашенко виголосив промову на своїй «інавгурації»

13:01, 23.09.2020
Не маю права кинути білорусів: Лукашенко виголосив промову на своїй «інавгурації»

Лукашенко заявив, що вступає на посаду «з особливим почуттям гордості за білорусів».

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що вступає на посаду «з особливим почуттям гордості за білорусів».

 

Як інформує УМ, про це він сказав під час промови на інавгурації 23 вересня, повідомляє білоруське держагентство Белта.

 

«У цей урочистий день президент присягає на вірність Батьківщині і народу з особливим почуттям. У ньому дуже багато гордості за білорусів, які з честю пройшли випробування на міцність, насамперед, своїх переконань. День вступу на посаду президента — це день нашої з вами перемоги, переконливої ​​і доленосної. Ми не просто вибирали президента країни — ми захищали наші цінності, наше мирне життя, суверенітет і незалежність. І ми маємо ще чимало зробити», — наголосив Лукашенко.

 

Також самопроголошений лідер запевнив, що не може, «не має права кинути білорусів, які повʼязали з державним курсом не тільки політичні уподобання, а й свою долю, майбутнє своїх дітей, усіх, хто в такий складний для Білорусі період залишився вірним країні і народу».

 

«Нашій державності був кинутий безпрецедентний виклик — виклик неодноразово відпрацьованих безвідмовних технологій знищення незалежних держав. Але ми виявилися серед дуже небагатьох — навіть, може бути, єдині, — де «кольорова революція» не відбулася», — додав він.

 

Як повідомляла УМ, попри масові протести у Білорусі, Олександр Лукашенко таки вступив на посаду президента Білорусі.

 

Зранку 23 вересня біля Палацу Незалежності у Мінську, що є резиденцією Лукашенка, почали збиратися силовики та чиновники. Також до будівлі стягнули військову техніку, а рух для особистого транспорту перекрили.

 

Приблизно об 11:00 до Палацу Незалежності прибув кортеж Олександа Лукашенка. Говорили, що це може бути лише репетиція інавгупрації, адже дату церемонії завчасно не повідомляли. Ба більше, станом на 21 вересня про інавгурацію не знали навіть у ЦВК.