Колишній регіонал: ОПЗЖ висунула в мери Києва Олександра Попова

15:37, 22.09.2020
Колишній регіонал: ОПЗЖ висунула в мери Києва Олександра Попова

59-річний Попов – уродженець Кривого Рогу.

"Опозиційна платформа – За життя" висунула на вибори мера Києва Олександра Попова - колишнього "регіонала" голову КМДА часів президентства Віктор Януковича.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ОПЗЖ у Facebook

 

59-річний Попов – уродженець Кривого Рогу. В уряді Януковича часів президентства Віктора Ющенка трохи більше півроку займав посаду міністра житлово-комунального господарства. Таку ж посаду обіймав в уряді Миколи Азарова.

 

Був народним депутатом 6 скликання від "Партії регіонів".

 

З листопада 2010 року до грудня 2013 року очолював Київську міську державну адміністрацію. Йому оголошували підозру в причетності до побиття активістів на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада.

 

Термін притягнення його до відповідальності закінчився 30 листопада 2018 року.

 

Додамо, вчора під час з'їзду ОПЗЖ на Одещині поліція затримала пів сотні озброєних людей. 

 

Озброєні невідомі, якмх затримала поліція

 

До поліції Одеси доправили 50 озброєних людей. Усі вони перебували на території готелю "Гранд Марін", що у курортному селищі Совіньйон на Одещині. Там саме відбувалася партійна конференція "Опозиційної платформи – За життя".

 

У поліції кажуть: на території готелю між двома групами озброєних людей сталися незначні сутички Відтак, пів сотні учасників інциденту правоохоронці запросили до підрозділу поліції.

 

Вилучено газові балончики, ножі, телескопічні дубинки.

 

Правоохоронці наразі вирішують, чи відкривати кримінальне провадження за фактом інциденту.

 

Наразі громадський порядок на території готелю, де перебувають представники ОПЗЖ, підтримують сотні поліцейських.

 

Цікаво, що неподалік від готелю зібралися активісти українських патріотичних організацій, які негативно висловлюються щодо заходу, передає УНІАН. Вони вигукують образливі слова на адресу учасників з’їзду партії, "кричалки" тощо.

 

За даними представників місцевої організації "Національного корпусу", невідомі озброєні чоловіки, яких забрала поліція, – "тітушки" ОПЗЖ. Це – нібито учасники організації "Патріоти за життя", очолюваної нардепом Іллею Ківою, які приїхали "дестабілізувати місто". У декого з них були помпові рушниці з собою