Агітація в КНУ: «Слуги народу» готові до санкцій

10:59, 21.09.2020
Агітація в КНУ: «Слуги народу» готові до санкцій

Корнієнко каже, що чинне виборче законодавство є новим як для представників «Слуги народу», так і для інших політиків.

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що у разі встановлення порушення закону через проведення 20 вересня зборів партії на території головного «червоного» корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, правляча політична сила готова нести відповідальність.

 

«Червоний корпус – знакова для столиці локація. А ми виступаємо за нову якість столиці – без незаконних забудов, порушень тощо. Якщо будуть якісь санкції, ми готові», – сказав Корнієнко у коментарі виданню LB.ua.

 

За його словами, чинне виборче законодавство є новим як для представників «Слуги народу», так і для інших політиків.

 

«Ми всі вчимося на ходу буквально», – додав депутат.

 

Додамо, що у МОН перед місцевими виборами попередили – політична агітація у закладах освіти заборонена.

 

«До Міністерства освіти і науки України надходить інформація щодо залучення учасників освітнього процесу до участі в акціях і заходах окремих політичних партій та поширення у закладах освіти партійної та виборчої агітації. У зв’язку з цим МОН звернулося з листом до обласних державних адміністрацій, закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти», – йдеться в повідомленні на сайті МОН.

 

За даними відомства, тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що «одним з принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій».

 

«Прошу взяти до уваги інформацію щодо недопущення неправомірного використання приміщень закладів освіти для ведення політичної агітації», – зазначив Шкарлет.

 

Під час голосування на місцевих виборах на одній з виборчих дільниць у Києві, 15 листопада 2015 року


У Міносвіти наголошують, що, за законом, у закладах освіти забороняється зберігання, розміщення, розповсюдження реклами, плакатів, подарунків, стендів, листівок, аудіо- чи відеоматеріалів, інших матеріальних чи нематеріальних об’єктів (крім підручників), які містять:

• найменування чи символіку політичних партій (об’єднань), громадських чи благодійних організацій, назва чи символіка яких співзвучні з назвами та символікою політичних партій (об’єднань);

• зображення, прізвища, імена та по батькові осіб, які є членами (учасниками) чи засновниками політичних партій (об’єднань), громадських чи благодійних організацій, назва чи символіка яких співзвучні з назвами та символікою політичних партій (об’єднань);

• зображення, прізвища, імена та по батькові виборних осіб та осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

Як повідомляла УМ, у неділю Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, орган студентського самоврядування, висловив занепокоєння «залученням університету до участі в акції політичної партії».

 

Згідно з відкритим листом студпарламенту, ця акція порушує закон України «Про освіту», згідно з яким політичні партії та їхні члени не мають права втручатися в роботу закладів, а також заборонено функціонування будь-яких політичних об’єднань у закладах освіти. Також студенти вважають, що збори суперечать листу Міністерства освіти і науки «Щодо недопущення політичної агітації в закладах освіти» від 14 вересня.

 

20 вересня вересня у внутрішньому дворі головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка кандидат у мери Києва від "Слуги народу" Ірина Верещук представила список кандидатів від партії на виборах до Київради.

 

Перед тим президент Зеленський активно агітував за партію "Слуга народу" у внутрішньому дворі університету імені Тараса Шевченка.