США передали до Сирії бойові машини M2A2 Bradley

11:47, 20.09.2020
США передали до Сирії бойові машини M2A2 Bradley

Бойові машини M2A2 Bradley під час завантаження на літак.

Офіційний вашингтон відреагував на інцидент за участю російських сил і американського патруля на північному сході арабської країни.

 

Зокрема, Сполучені Штати відправили до Сирії додаткове озброєння з метою захистити військових коаліції від Росії у північно-східному регіоні країни.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує прес-служба операції сил коаліції Inherent Resolve у Twitter.

 

Відзначається, що військовослужбовцям США і їхнім партнерам були передані бойові машини M2A2 Bradley.

 

 

Передачу допомоги в Сирію підтвердив представник Центрального командування США капітан Білл Урбан. Він уточнив, що в рамках місії американською владою силам коаліції також був направлений радар Sentinel. Крім того, в регіоні збільшили кількість бойових патрулів.

 

«Сполучені Штати розмістили радар Sentinel, збільшили кількість бойових патрулів США над американськими силами і спрямували бойові машини Bradley для підтримки сил США у східному регіоні безпеки Сирії (ESSA). Ці дії є чіткою демонстрацією рішучості США захищати сили коаліції в ESSA і забезпечити їхню здатність продовжувати місію з подолання ІДІЛ без втручань», - наголосив пан Урбан.

 

Нагадаємо, 26 серпня в Сирії бронетранспортер Росії протаранив групу американських бронемашин, у результаті чого постраждали четверо військових США. У зв'язку з інцидентом Вашингтон звинуватив Москву в порушенні протоколів деконфліктингу.

 

У свою чергу в російському Міноборони заявили, що їхній військовий патруль діяв у відповідь на спроби США заблокувати рух колони РФ.

 

Напередодні президент США Дональд Трамп підкреслив те, що місія США в Сирії залишається обмеженою.