Напад на Балуха: підозрюваного арештували без права застави

14:22, 19.09.2020
Напад на Балуха: підозрюваного арештували без права застави

Володимира Балуха готують до виведення з медикаментозного сну

Суд заарештував на 2 місяці підозрюваного у заподіянні тяжких травм Володимиру Балуху.

 

Як інформує УМ, про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець у Facebook

 

"За клопотанням прокурора Київської місцевої прокуратури N4 Дніпровський районий суд заарештував на 2 місяці підозрюваного у заподіянні тяжких травм Володимиру Балуху. Суд не визначав альтернативи триманню під вартою", - сказала вона.

 

За словами Максимець, підозрюваним є 32-річний мешканець Київщини, безробітний. Він повністю визнає свою вину, відмовився від адвоката. Обвинувачений зазначив, що конфлікт із потерпілим "відбувся на побутовому ґрунті".

 

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

 

 

Додамо, що Володимира Балуха готують до виведення з медикаментозного сну, повідомила нардеп Ірина Геращенко на своїй сторінці у фейсбук.

 

"Пацієнт стабільний. Якщо динаміка буде позитивною, наступного тижня спробуємо вивести з медикаментозного сну", – переповіла Геращенко слова лікарів.

 

Володимир Балух знаходиться у лікарні 12 днів. Медики звітували про його стабільно важкий стан.

 

Як повідомляла УМ,  Володимир Балух не зможе балотуватися до Київської облради через важку травму.

 

Рівно рік тому, 7 вересня 2020 року колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону в одному з ресторанів Києва 7 вересня 2020 року. Серед них, був зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці. Утім, додому політв’язень не повернувся, його знайшли жорстоко побитим вранці у Гідропарку.

 

16 вересня стало відомо, що Балух приходив до тями і намагався зняти пов’язку з голови. Тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми. 

 

Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території "Гідропарку". Востаннє його бачили близько опівночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.

 

Поліція Києва затримала чоловіка, якого підозрюють у жорстокому побитті колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха

 

На місцевих виборах-2020 Володимир Балух приєднався до команди експрезидента Петра Порошенка.